Koho zdaníme? Fotbalisty!

Daň 10% u chudých (nebo nevzdělaných?), 20% u těch průměrných, neboť průměr je našim cílem (hlavně že je to víc než bere ODS), a 30% u těch, kteří berou nadprůměrný plat, kteří studovali, vypracovali se, byli povýšeni.

ČSSD slibuje, že daně zvýší bohatým a sníží chudým. Uklízečka nebo pomocný dělník si přilepší (10% místo 15% je asi 500 Kč z desetitisícového platu). Chápu, že přidá rodinám další dávky (více dětí = více dávek, je třeba podpořit růst populace).  

Vyšší zdanění pana Paroubka a jemu podobných je také jednoduché, poslanec je státním zaměstnancem, peníze se státu zase vrátí. Ale jak chce prosadit, aby  lidem s platem 40 tisíc hrubého strhli 12 tisíc na daních (a tak stále výš a progresivněji)?

Představuji si, jak nový hejtman pan Rath říká primářům svých nemocnic: „ Vážení, pracovali jste na sobě zbytečně, nemocnice musí šetřit.“ A šeptem jim možná radí: „Buďte opatrní, až budete brát úplatky od pacientů.“

Ale pozor, nestabilitu ve zdravotnictví si ČSSD přece nemůže dovolit.

Mám nápad, zdaníme fotbalisty. Patří mezi nejbohatší v naší republice, jejich daně přinesou do rozpočtu nejvíce. Fotbalové kluby jsou bohaté, raději fotbalistům zvýší plat, než aby jim dali méně (ti nevděčníci by pak mohli odejít do zahraničního angažmá). Přidají jim milion nebo dva, vždyť kdyby v klubové kase bylo málo peněz, pan poslanec pomůže při „porcování medvěda“. A kdyby bylo ještě hůř, prodají někoho za pořádný balík do ciziny.

Vám se to nelíbí? Že teď klub prohrál několik utkání v řadě a že se na ten fotbal nedá koukat? O co vám jde? Stejně tam chodí jen banda, která jsi jde zařvat a pak se porvat, případně něco rozmlátit.

Je to skvěle vymyšleno! A jen počkejte boháči, jak si vás zkasírujeme, až se vrátíte domů. Cože, vy už se nevrátíte? Ale Pavle Nedvěde, proč? Vždyť u nás je tak krásně!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Koubková | pátek 28.11.2008 1:15 | karma článku: 19,04 | přečteno: 1332x