Zombie Jackson v Staples Center

Kromě jiných informací o Michaelu Jacksonovi ( a bylo jich dost, protože když zemře bůh, hodí se úplně všechno) prošlo v posledních dnech světem i video z poslední zkoušky koncertního programu, který chystal.

Zajímavé je, že všechny televize i tisk ho komentovaly jako důkaz toho, že se zpěvák dva dny před smrtí cítil v podstatě fit. Kdo si však tento filmeček prohlédl jen trochu pozorněji, nemohl si nevšímnout, že pravda byla nejspíše úplně jiná!

Kdysi dokonalý tanečník jen obtížně držel rytmus s ostatními, občas se vyloženě šetřil. Ze zveřejněného úryvku byl zřejmé i to, že prováděl jen některé pohyby, vypadalo to jakoby nestíhal. Vlastně vypadal jako jeho oblíbení zombie.

Možné vysvětlení pochopitelně je , že se Jackson jen nechtěl příliš unavit a na koncertě by to rozbalil na plno - některé hvězdy to na zkouškách dělají. Je však i jiná možná interpretace. I toto video dokazuje že Michael byl na kraji svých sil!

Video z Centra Staples podle všeho jen potvrzuje, co prozradili někteří jeho spolupracovníci - Jackson byl v posledních letech nemocný člověk, který se měl hlavně léčit. Do projektu svého comebacku pustil jen proto, že byl ve finanční tísni. A pod obrovským tlakem - na tuto cestu jej tlačilo celé okolí, které v něm vidělo jen stroj na peníze a kašlalo na to, jak mu je. Musel se cítit ve strašných kleštích - odmítnout zřejmě nemohl. Vzhledem k zpěvákově křehkosti a nervové slabosti nebylo divu že si z úzkých pomáhal stále většími dávkami uklidňujících léků.

Proč ale světová (a podle nich i česká) média zveřejnila k tomuto videu komentář, že je důkazem Jacksonovy zdatnosti? To je jednoduché - toto video pustili do světa producenti Jacksonovy šňůry s jediným cílem. Ukázat, že na tom Michael nebyl zas tak zle, jak se po jeho smrti zjistilo.

I jim bylo určitě jasné, že moc přesvědčivá tato nahrávka není. Jako mistři komunikace s médii však věděli, že to se pochybnosti dají odstranit interpretací. "Stačí když pár významných sdělovacích prostředků pustí do světa s videem i patříčný komentář!" řekli si. A opravdu se to podařilo. Ostatní média skočila na lep. Jsme to my novináři ale stádo.

Autor: Matěj Kouba | sobota 4.7.2009 14:35 | karma článku: 13,12 | přečteno: 1583x
  • Další články autora

Matěj Kouba

Pravidla styku

14.3.2021 v 11:11 | Karma: 9,69

Matěj Kouba

Padá a padá.....

9.2.2021 v 10:44 | Karma: 13,10

Matěj Kouba

Taky sháníte boby?

24.1.2021 v 11:11 | Karma: 14,45

Matěj Kouba

Laskavé lázně

6.12.2020 v 13:35 | Karma: 16,80