Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Azbestus

4. 5. 2012 17:31
Nohavicu nemusím a od jisté dby už ani nemůžu.

Romantický moralista, který donášel estébákům na svého přítele Karla kryla...není divu, že jako jediný  "rebel" mohl poměrně bez problémů i za komunistů v klidu koncertovat.

Informace o tom proběhly medii před časem a charakterní Jarek se k tomu nikdy nijak nepostavil...proč asi?

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

4. 5. 2012 15:15
Vaše pojetí Nohavici

Ukazuje na Vaši duševní chabost a morální ubohost. 30 roků jeho tvorby se vám líbí a jedna písnička  která není v souladu s vámi vás rozvrátí. Třeba pouvažujte, proč zrovna tato píseň je pro Vás mimo- jestli zrovny vy nejste v tomto ohledu mimo a nohavica je prostě stále svůj , stejně, smutno - vtipně,

1 0
možnosti
A

Ansgar

4. 5. 2012 0:07
Odpovím stručně a jasně

Rv

1 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

3. 5. 2012 21:07
Nohavica nikam neklesl

Vždy zpíval o tom, co lidi bavilo nebo trápilo. A vysmíval se tomu.

-

 Když lidi trápili komunisti, vysmíval se komunistům. Když ho trápila vojna, vysmíval se vojně. Když ho trápila láska, dokázal se tomu také zasmát. Když nás trápila zima, přišla písnička zesměšňující zimu.

-

Trápí nás cikánská kriminalita, tak je úplně logické, že bude zpívat o ní. Nezesměšňuje všechny Cikány, ale vysmívá se vzorcům chování, které vedou některé Cikány k násilí. Mimochodem - celý text je zde: http://www.nohavica.cz/cz/tvorba/texty/dezo.htm a hudba zde: http://www.youtube.com/watch?v=AD5e1Iomm8o

6 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

4. 5. 2012 14:19
Re: Nohavica nikam neklesl

Hele cenzore mohl bys udělat jednou něco užitečnýho a zaorodoval v redakci aby provedli upgrade v diskusi a internetové odkazy se daly spustit na dvojklik?

0 0
možnosti
M

moretti

3. 5. 2012 21:05
Co takhle dočíst?

No je docela zajímavý, že se všichni diskutující zasekli na Nohavicovi a nevšímli si, že autorovi jde spíš o mediální využití tohoto tématu v bulváru. Holt, dočítat článk  na internetu do konce  není zvykem.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

3. 5. 2012 21:18
Re: Co takhle dočíst?

Autor toho napsal víc. Využití romské kriminality bulvárem asi nikdo nezpochybňuje. Jeho hodnocení Nohavicovy písničky zřejmě lidi zaujalo víc. :-P

3 0
možnosti
SAK

slusna a kulhankova

3. 5. 2012 20:30
Pokud někdo píše

o marketingu ultrapravice, pak nemá rozum.

0 0
možnosti
IH

tantemici

3. 5. 2012 20:29
Žijeme asi každý v jiné zemi.

Řekněte mi, prosím, která kauza, týkající se romské kriminality byla mediálně nafouknuta? Jednu jedinou. Vážně mi stačí jedna, která by znamenala takovou perpetuelní masáž ve všech médiích po dobu skoro jednoho roku jako kauza "Natálka". (Předpokládám, že neodpovíte, neb taková není.)

Já spíše pozoruji to, že jsou vždy tutlány, co to jde a pak, až se to na sociálních sítích provalí, tak se kolem nich našlapuje po špičkách, jen abychom byli politicky a multikulturně korektní! Místo, aby se to minimálně řešilo tím, že se na korektnost v případě závažných tresných činů vykašleme a budeme se jako společnost bránit. Stejně drakonickými tresty jako v té výše jmenované kauze.

A souhlasím s tím, co tady píšou diskutující níže, že situace už je na hraně a tragédie na dohled... Podobné se nimrání např. v textu písničky mi z daného pohledu tedy přijde jako nesmyslný pokus odvést pozornost jiným směrem a Nohavicovi nasadit zcela pokrytecky nálepku skrytého rasisty! Ubohost!

7 0
možnosti

oldiess

3. 5. 2012 19:56
nějak to ale odfláknul pokud jde o rým

Mám bílou kůži /Ve tmě zářím /Jako lejno na oltáři/ -kdyby tam dal "ta mi ve tmě září" tak by to ladilo líp:-)

0 0
možnosti
KV

valissen

3. 5. 2012 19:34
I mně mrzí

že jsem se narodil bilý. Musel jsem celý život makat. RvRv

4 0
možnosti
K

kion121

3. 5. 2012 19:24
:-)

:-)Rv!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 200
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2056x
Slovní instalatér a hledač spodních proudů. Moje sloupky vycházeji i na webu www.divokevino.cz

Seznam rubrik