Proboha - neřešte, ale žijte!

Mám kolegyni. Sympatická holka něco přes třicet. Dokonce i hezká. Tohle bezvadné děvče má ale jednu chybičku -neustále s kamarádkami řeší své (i jejich)vztahy. Řeší a řeší, rozbírají a rozebírají – je to taková psychologická velkovýroba.


.

Abyste rozuměli .Ne že bych měl zásadně něco proti psychologické výpomoci - ať už pocházející od kamarádů a kamarádek nebo od odborníků. Vím z vlastní zkušenosti , že duše je křehký mechanismus a slovo vás může nastartovat i uzemnit.

U mé známé a její party mám však někdy pocit, že si spletly proporce! Neříkám,že svět je velký lunapark , rozhodně je však místem v němž stojí za to něco prožít – a pak si o tom třeba popovídat. Zmíněné dívky to však mají opačně – skutečná životní zkušenost je v jejich případě pouhou epizodou v moři diskusí .

Přiznám se že je mi hlavně líto jejich kamarádů a kluků .Začít si jen s některou z nich znamená dostat se pod něco jako pod kolektivní kuratelu. Celá parta je horší než letištní rentgen – nejenže rozloží každého potenciálního nápadníka na prvočinitele ale detailně probere i veškerý vývoj do budoucnosti. Příznačné je ovšem i to,že když už nějaký vztah tento ženský parlament schválí, obvykle dlouho nevydrží.

Nepochybuji, že prozíravost je dobrá věc a že je dobré mít všechny tahy předem promyšlené. Taky vím, že ženské měly vždycky tendenci zdrbnout si s kamarádkami. Ostatně i v Sexu ve městě mají hlavní hrdinky podobnou psychologickou ústřednu. Ale řeknu vám z vlastní zkušenosti: někdy je dobré nejdříve skočit a pak zjišťovat co a jak! Ono totiž právě o tom láska je. A mimochodem nemyslete si, že zvláště v oblasti vztahů debatami něco doopravdy vyřešíte! Každý psychoterapeut vám, řekne, že opravdová psychoterapie trvá někdy desetiletí. A, že se na konci tejně musíte rozhodnout vy sám(a).


Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Matěj Kouba | čtvrtek 23.7.2009 14:45 | karma článku: 20,54 | přečteno: 1988x
  • Další články autora

Matěj Kouba

Pravidla styku

14.3.2021 v 11:11 | Karma: 9,69

Matěj Kouba

Padá a padá.....

9.2.2021 v 10:44 | Karma: 13,10

Matěj Kouba

Taky sháníte boby?

24.1.2021 v 11:11 | Karma: 14,45

Matěj Kouba

Laskavé lázně

6.12.2020 v 13:35 | Karma: 16,80