Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

severocech

31. 8. 2010 19:14
Staré uhelné elektrárny se musí nahradit - dřív nebo později

Píšete, že zatleskáte, když elektrárna v Mochově nahradí jednu uhelnou. Taky bych zatleskal, konečně by se u nás v severních Čechách trochu ulevilo. Je trochu sobecký pohled Pražáků (a jejich sousedů), že výroba energie má zůstat prostě tam, kde je teď (u nás). Lidi ve středních Čechách taky spotřebovávají elektřinu, tak proč by se u nich neměla vyrábět? A uhlí pomalu dochází (nebo spíš rychle).

0 0
možnosti
JK

allymc

16. 10. 2010 7:45
Re: Staré uhelné elektrárny se musí nahradit - dřív nebo později

Pokud jsem dobře četla, tak bylo řečeno, že autor zatleská, pokud na místě uhelné elektrárny vyroste paroplynová. Bydlím nedaleko, kde by se mela elektrárna stavet a zásadne s tím nesouhlasím ;-O

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

31. 8. 2010 14:49
Nic hrozného se

přece neděje. Co by měli povídat lidé na severu Čech, co bydlí pod uhelnými monstry. :-)

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

31. 8. 2010 14:39
Už dnes...

...s láskou vzpomínáme na někdejší cenzuru. Sám jste si to zkusil. ;-)

To je právě to nejstrašlivější na dnešních časech. Dříve byl protivník jasný a přesně definovatelný... dnes je potenciálním protivníkem každý, kdo má více peněz.

0 0
možnosti
JM

Skurutt

31. 8. 2010 14:24
To není tragédie

1000MW (850) v paroplynu není žádná tragédie. Jedná se o tzv. "špičkový zdroj" takže pracuje max. 6 hodin denně, spíše méně. Taky díky mnohem vyšší účinnosti emituje podstatně méně škodlivin než uhelné elektrárny. Tedy pokud se bavíme o NOx a SOx. CO2 bych do toho netahal.

Co se týče infrastruktury, tou bych se neoháněl. Pro tento druh elektráren je třeba specifická pozice. Musí se totiž připojit na VVZ (ZVN) a také na plynovod. Nikdo nepostaví PPC elektrárnu 100 km od plynovodu, protože by se investice nikdy nezaplatila.

Jako energetik bych z toho takovou aféru nedělal. Holt tam mají zainvestováno, tak se snaží chránit si svoje peníze. Jako osoba na výplatnici konkurentů RWE však dodávám: "Bijte je!!!"

0 0
možnosti
M

Mais

31. 8. 2010 12:36
RWE opravdu chystá elekrárnu

Dobrý den ve spolek,

RWE tu opravdu chystá stavbu tohoto nepotřebného gigantu má dokonce vykoupené pozemky.

Více informací najdete třeba zde: http://www.mochovmistoprozivot.cz/ nebo zde: http://www.nechcemeelektrarnu.cz/

Žiji v Mochově a celou situaci dlouhodobě sleduji. Generální ředitel RWE dokonce na česko-slovenském obchodním fóru prohlásil, že by Česko mělo změnit zákony, že jim rozhodnutí obce brání ve stavbě a přijde jim obstrukční. To nám připadá jako útok na demokratické principy naší země. Je snad možné si objednávat změny zákonů pokaždé, když to bohatým investorům přijde vhod?

Oni chtějí stavět jen proto že mají peníze jiný důvod nemají. Dokonce měli možnost odkoupit dosluhující elektrárnu, ale o tu zájem nemají. V mochově je podle jejich slov pro ně stavba nejvýhodnější. Na západ od našich hranic tyto stavby vznikají buď jako náhrada stávajících a nebo jako rozšíření areálu např. stávajících atomových elektráren.

0 0
možnosti
S

Shadow-X

31. 8. 2010 20:02
Re: RWE opravdu chystá elekrárnu

Taky jsem místní, ale naši aktivisté bojují proti elektrárně, která je zatím jenom na papíře. Ale že se v Mochově bude už brzo stavět solární elektrárna, která nám všem společně zdraží elektřinu, to je nezajímá. Přitom ta solární je už přímo ve stavebním řízení a za pár měsíců může jet! Je veřejným tajemstvím, že některým lidem tady jde jenom o jejich pozemky – to je celý důvod, proč jim jedna elektrárna vadí a druhá ne. Přitom za solární elektřinu platíme 12 korun za kilowatu!

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

31. 8. 2010 10:44
Špičková elektrárna 1000MW

to je již pořádný kousek. Není to náhodou kachna ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 200
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2056x
Slovní instalatér a hledač spodních proudů. Moje sloupky vycházeji i na webu www.divokevino.cz

Seznam rubrik