Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

17. 5. 2010 8:57
co je možná základní otázka

a co možná ani PR nedomyslelo.Otázka není kolik procent lidí bude považovat tuhle složenku za "chytré upozornění", a kolik že  skončí na koronárce.

Ale spíše, kolik lidí opravdu důvěřuje Mr. Kalouskovi natolik, že si ho a jeho stranu  zvolí za své zástupce, aby ten dluh opravdu snížili - byť na úkor těchto občanů.

A kolik to bude považovat za "důrazné upozornění", že pan Kalousek a jeho TOP09boys šetřit nehodlají, takže tutéž složenku mohou za rok, dva očekávat doopravdy. Možná ne najednou, možná že jenom ti bohatší a pracovitější, možná se najde nějaký ten důvod - nezapomeňte že i dneska můžete i jen za porušení dopravních pravidel zaplatit pokutu až 20 - 50 000.....

0 0
možnosti
PK

Ccecil

16. 5. 2010 22:37
už to napsali ostatní

nic jste nepochopil. A pokud si myslíte, že tuto částku někdo dluží právě Kalouskovi, je mi vás líto.

0 0
možnosti
G

giancarlo

17. 5. 2010 0:00
Re: už to napsali ostatní

Líto je mi spíš vás. Autora ani nenapadlo předpokládat, že  občané něco dluží Kalouskovi.A rrozhodně nepopírá,že dluhy existují.Ale víte  třeba co to je metafora?

0 0
možnosti
LH

lahny

16. 5. 2010 22:00
Kalousek dluhy a ne moje

Jestli se nemýlím, tak jsme zaplatili spoustu nesmyslných arbitráží.Když jsme byli odsouzeni zaplatit za pana Železného pokutu Američanům, 10 miliard, tak Železný v televizi říkal, že je to pouze na každého občana o 1 tisíc více a to nic není (tenkrát byl státní dluh 50 miliard).A takovýchto arbitráží jsme prohráli stovky (dodnes se čeká na arbitráž v kauze DIAGHUMEN , kde se jedná opět o miliardy a hádejte kdo to zaplatí? určitě ne ti kteří to dopustili).

Takže až lidi zodpovědní za prohrané arbitráže zaplatí svoje dluhy, pak i já budu uvažovat o  tom, že ty ostatní jsou  třeba i moje dluhy.A zajímalo by mě, jak pan Kalousek zdůvodní ty svoje dluhy když se podílel skoro na všech vládách ( a když ne přímo, tak seděl v parlamentě a mohl to ovlivnit).Zrovna tak jak odůvodní nákup předražené vojenské techniky z dob kdy on sám byl náměstkem ministra obrany a podílel se na vytváření vojenského rozpočtu.

http://www.eportal.cz/Articles/2268-politicky-zivotopis-miroslava-kalouska.aspx

0 0
možnosti
N

Novotnak

16. 5. 2010 22:09
Re: Kalousek dluhy a ne moje

Jsou to vaše dluhy. Kdo zvolil Soicální demkraty a komunisty, ods... kteří nakupovaly pandury, gripeny, privatizovali unipetrol... lidi, jako jste vy. Takže i vaše volba přispěla k tomu že ty dluhy vznikly, oni jsou jen našimi zástupci. Jací jsme my, takový jsou oni, jsou průměrem našeho národa.

0 0
možnosti
S

smutnýsosan

16. 5. 2010 21:42
:-)

Ty si prostě Matěj, tenhle papírek neni oběživo, či cenina.:-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 5. 2010 20:45
Podobně nesmyslné otázky mají i družstevníci

"Příspěvky jsme platili. Anuita splacena. Jak to, že něco dlužíme?"

Protože náklady vašeho družstva (ať už z jakýchkoliv důvodů) převýšily jeho příjmy (tedy vaše příspěvky).

Buď postupně zaplatíte - tedy budete platit o dost vyšěí příspěvky, nebo družstvo zkrachuje.  Pak ovšem vaše ztráta bude mnohem vyšší.

Se státem je to nemlich to samé.

PS: Zkuste na poště, jestli byste mohl skutečšě tu složenku proplatit.

0 0
možnosti
PS

Petr_La

16. 5. 2010 20:24
Chápou někteří diskutující princip státu

Pro všechny, co si myslí, že nic nedluží doplňuji. Dokud máte České občanství, pak dlužíte a splácíte dnes a denně. Zatím jenom úroky. Až budete splácet dlu, tak se opupínkujete.

A ještě jedna poznámka. Pokud budete volit stranu, jejíž ministr financí dokázal při 4% růstu hospodářství zatnout do státní kasy 100 miliardovou sekeru, tak si uvědomte, že je krize a takovíto ministr pana Kalouska hravě v dalším zadlužování překoná.

Dělat druhy při růstu HDP je totiž neschopnost a takoví člověk neumí ohlídat státní finance.

0 0
možnosti
N

Novotnak

16. 5. 2010 20:23
Tolik hloupostí

1. Nelze zaplatit složenku na které je neexistující číslo účtu a na které není kód banky.

2. Přoč bychom ho měli platit? Copak jsme my stát? Ano my a jem my jsme stát a nikdo jiný, nikdo jiný ten dluh nezaplatí, protože my jsme stát, my jsme daňoví poplatníci a my jsme příjemci peněz při přerozdělování, my jsme ti kdo volí vládu, aby peníze vybírala a přerozdělovala. Je to naše odpovědnost!

3. Co by se stalo? Místo 60 mld úroků z dluhu by mohly být třeba o 30.000,- ročně vyžší všechny důchody... Je Vám to málo?

4. Konkrétně Pan Novák ze severních čech si dluhy třeba nenadělal, ale 10 milionů Nováků si zvolilo politku žití nadluh a to je v podstatě to stejné, jakobyste si nadělal dluhy osobní.

5. Kalouskova složenka mohla naštvat jen lidi, kteří nic nepochopili.

0 0
možnosti
S

Stroninhu

17. 5. 2010 14:27
Re: Tolik hloupostí

Podepisuji. Bohužel, lidi si tohle vůbec neuvědomují. Jak někdo může napsat, že on dluhy neudělal on je tedy nemá. Jednou je tady byla taková vláda a dokud budeme žít v čechách tak smůla dlužíme i my. 

Pro autora: je to podobné jako, když si vezmete za manželku ženu, co si na Vaši domácnost napůjčuje třeba milion a Vy o tom ani nemusíte vědět. Dlužíte Vy? Ano!

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

16. 5. 2010 20:04
nu ...

vzhledem k tomu, ze na slozence neni cislo uctu bych opravdu rad videl nekoho, kdo tu slozenku opravdu zaplatil ;-D

0 0
možnosti
FP

František Pohřbený

16. 5. 2010 19:34
Samozdřejmě že je to náš dluh !

Všichni najednou křičí já si nepůjčil , můj dluh to není , to oni politici ti za dluh mohou , atd , atd . Málokdo si uvědomuje že stát nemá žádné svoje peníze , že ty peníze které rozděluje jsou peníze nás , občanů tohoto státu . A že ti zodpovědní za dluh jsme opět my , občané , kteří si za své zástupce zvolili nezodpovědné osoby které v lepším případě neumí s našimi penězi hospodařit , nebo v horším případě naše peníze záměrně rozkrádají ! Takovýmto zástupcům jsme dali do rukou rozhodovací moc a přes všechna minulá zklamání jim opět a znovu dáváme svoji důvěru ! A proto jsme vinni stavem své země . Proto jsme každý z nás odpovědni za dluh naší země .

0 0
možnosti
MJ

miljal

16. 5. 2010 19:20
Složenka

Jejich složenka je skutečně žalovatelný paskvil. My řadoví občané jsme si nepůjčovali a tedy nemáme žádný dluh. Vaše otázky jsou na místě. Kalouskova složenka jistě normální lidi nejdříve vyděsila, vzápětí ale naštvala. Rád bych znal odpověď na otáku, zda lidé ví, že absolvent VŠ Chemickol- technologické  Kalousek se vyznamenal tím,že navzdory provedené reformě veřejných financí, kterou provedl spolu s Topolánkem, když byl ministrem v jeho vládě, dokázal během dvou let zvýšit státní dluh o dalších x miliard  Kč....;-O Tentokrát to opravdu přehnal...

0 0
možnosti
MV

Martin V

16. 5. 2010 20:10
Re: Složenka

prostřednictvím volených zástupců jste si napujčoval, proto je zbytek vašich výkřiků zbytečný.

Prot ty peníze si jednoho krásného dne přijdou, tak se dívejte, jak se jim daří v Řecku, at pochytíte jak házet zápalnou láhev a rozbíjet výlohy.:-)

0 0
možnosti