Gottova úchylka a jiní kostlivci

Milí bulvární novináři! Vy, jež jsem tu v blogu kritizoval před pár dny za to, jak se jako supi přiživujete na bolestech slavných! Musím se vám omluvit! Tedy ne, že bych chtěl vzít slovo zpět . Ale pustil jsem se do vás jako do představitelů odporné profese. Jenomže v těchto dnech jsem si uvědomil, že  internetoví kolegové, kteří na  jednom velkém serveru  otevřeli kauzu Karel Gott,  vás dokázali trumfnout!

A to se navíc tváří, že jsou seriozní zpravodajci. Řekl bych proto, že jsou ještě horší - k senzacechtivosti za každou cenu se totiž připojilo i totální pokrytectví. Navíc nejde o žádný skvost novinařiny – vytáhli kauzy staré jak Metuzalém a bulvárem mnohokrát proprané.

Abyste rozuměli – ne že bych byl proti svrhávání model, které si to zaslouží. A Karel Gott tady postavení modly má, přestože na to podle mnoha ukazatelů nemá nárok .

Ale soukat  ze skříní bez zjevného důvodu Gottovu údajnou sexuální úchylku a jeho dopis Husákovi - to by mělo být pod důstojnost slušného žurnalisty! Mimo jiné i proto, že v těchto kauzách nejde o boj proti nějakému bezpráví či odsouzení zapomenutého zločinu, ale jen a jen o slizkou senzaci.

O obojím – o Gottově mladistvém exhibicionismu i o jeho dopise, kterým si u vrchnosti koupil důstojný návrat z emigrace , se  v redakcích  ví po desetiletí .Určitě to není něco, na co by měl být Mistr hrdý. Dělat z toho ale dnes záležitost a tepat sedmdesátiletého muže, jen proto, že potřebujete zvýšit čtennost - to je novodobé svazáctví a projev nepěkné škodolibosti vůči úspěšnému krajanovi. Ale budiž -někdo může alespoň říci,že je to příznačná ilustrace toho jak to chodilo v našem "statečném" národě v padesátých a sedmdesátých letech – a taky jaké poměry v něm panují dnes.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Matěj Kouba | středa 29.7.2009 13:04 | karma článku: 18,71 | přečteno: 1874x
  • Další články autora

Matěj Kouba

Pravidla styku

14.3.2021 v 11:11 | Karma: 9,69

Matěj Kouba

Padá a padá.....

9.2.2021 v 10:44 | Karma: 13,10

Matěj Kouba

Taky sháníte boby?

24.1.2021 v 11:11 | Karma: 14,45

Matěj Kouba

Laskavé lázně

6.12.2020 v 13:35 | Karma: 16,80