Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sorki

21. 10. 2010 17:39
doufám,

že jestli Praha bude vstřícná a ponecha epopej v Moravském Krumlově, hejtman Hašek (po tom svém plačtivém obviňování Pražanů) splní přání (hlavně vnuka) Muchy a sežene i miliardy na stánek pro ni. Nejlépe ve tvaru Kaplického blobu. V tom případě budu, jako Pražan, naprosto spokojený. Nevím ovšem, co na to Krumlováci :-)

0 0
možnosti
AH

alex hart

21. 10. 2010 16:02
Je to sranda nebo tragédie? -1-

Kdyby to nebylo smutné, ba tragické, až blití, byla by to docela legrace, skoro až velmi podařená veselohra.  Na příkladu Slovanské epopeje je krásně vidět, jak naši lidé (a jistě ne jen Češi)  už po pár desítkách let naprosto zapomínají na to, co dříve chtěli a vyznávali. Když se Češi chtěli vymanit z Rakouska-Uherska, využívali všemožně svého nacionalismu k bojkotování funkcí tehdejšího státu až k jeho rozbití. Tehdy se vytrubovalo na všechny strany, že co je české, to je hezké.  Po vzniku první republiky se kupodivu megalomanská Muchova Slovanská epopej nikam nehodila, a tak i když ji Praha (jakožto symbol čekoslovenského státu) dostala darem, nikdy pro ni nevytvořila důstojný stánek pro vystavování. Za války se samozřejmě německým okupantům takové myšlenky nemohly hodit do krámu a stavět velkou galerii jen pro jeden soubor obrazů by byl asi za všech poměrů velký luxus (nejen za války). Po válce přišli k moci komunisté ....

0 0
možnosti
AH

alex hart

21. 10. 2010 16:03
Je to sranda nebo tragédie? -2-

.,.. a ti přeci z principu věci nemohli potřebovat nějakou velkou oslavu slovanského nacionalismu . A i když podkuřování ruskému bratru by se jim asi porůznu hodilo, v zásadě to bylo proti myšlenkám proletářského internacionalismu a proto to nikdo nepodporoval.

.

Po listopadové revoluci 1989 došlo na systematickou likvidaci všech větších slovanských státních útvarů a jejich atomizaci na národnostní státy. Z pochopitelných důvodů se jako symbol moci komunistů musel rozbít Sovětský svaz, jenže současně s tím se muselo rozbít i celkem dobře fungující Československo a taky Jugoslávie, kde následky trvají dodnes. Když si někdo v té době dovolil připomenout, že dobrovolně ustupujeme nátlaku Západu a že jde o staré dobré rozděl a panuj a že by Slovené mohli držet více pospolu, tak jako spolu drží třeba Germáni (což si ostatně myslím dodnes), tak byl vždycky dost nevybíravě okřiknut, že nějaké slovanství je už vyčpělé, ....

0 0
možnosti
OFVI

old fashioned Vince IV..

21. 10. 2010 11:12
není ta Epopej náhodou Slovinská?

;-D

0 0
možnosti
RS

Zly_Soused

21. 10. 2010 10:53
Řešení by mohlo být,

kdyby si Praha postavila novou výstavní halu pro epopej, ovšem jako detašované pracoviště v Moravském Krumlově. Všechny podmínky by byly splněny. Praha by měla novou výstavní halu (ikdyž by stála v MK), Epopej by jí patřila a zároveň by zůstala v MK.

0 0
možnosti
G

Gašpo

21. 10. 2010 10:43
Hehe

Tú "Slovenskú epopej" si rýchlo opravte.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 200
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2056x
Slovní instalatér a hledač spodních proudů. Moje sloupky vycházeji i na webu www.divokevino.cz

Seznam rubrik