Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J39a65n 68R51á97ž

25. 5. 2015 19:56

Dal jsem karmu, i když bych pomazánkové máslo za nějaký symbol, či památku na svébytnost zrovna nepovažoval. Ale je to věc názoru.

S leitmotivem souhlas!

1 0
možnosti
JN

PS.: jÁ MÁ POMAZÁNKOVÉMÁSLO V LEDNIČCE A KOUPIL JSEM HO VČERA !

0 0
možnosti
JN

Největší rasisti na zemi jsou 1. Arabové, 2. Cikáni, 3. Afričani, 4. Běloši, 5. Asiati.

Takže shut up dědo. Jdi třeba souložit s opicema, tyhle pindy mě už nebaví. "Budou se snažit vás o tom přesvědčit všemi způsoby, že jste rasisti nebo naopak, že budete diskriminováni. Je to jen snaha rozdělit společnost."

0 2
možnosti
PV

ale to je chytrý chlapec...a jaký má kultivovaný projev... a ta intelektuální převaha nad staříkem, který na rozdíl od něj nic nezažil ;-D že by další student nějakého užitečného humanitního oboru? ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Jediný problém EU je, že někteří nespokojenci na ni svádějí všechno možné (a tedy vlastní neúspěchy).

Při slově Brusel se jim krví podlévají očka, takže nejsou schopni vidět, co je dobře a co je špatně.

A hlavně nejsou schopni vidět ten trám v oku vlastním.

2 5
možnosti
Foto

Souhlasím, Vám se jistě nepodlévají oči krví. Ostatně mně také ne. Jenže pozoruji, že těch „nespokojenců“ je stále více a obávám se, že by to  mohlo být nebezpečné, protože hranice, kdy jsou takové projevy již nekontrolovatelné, není mnohdy možné přesně určit. A já se domnívám, že EU jen přilévá oleje do ohně.

2 0
možnosti
TJ

Osobně to nevnímám jako útisk ze strany Němců, Francouzů apod., ale ze strany zas.... politiků a ještě zas.... byrokratů. Averzi vůči ostatním euroobčanům necítím, naopak jsou to chudáci na jedné lodi. Výše zmínění cestují ve vyšší třídě, to ano, víc se o ně pečuje, ale ke dnu půjdeme všichni stejně.

Možná bych se mohl zlobit, že velké národy volí koho tam volí a že to podle toho pak dopadá, ale stačí kouknout na naší repre a věru nemáme co komu vyčítat.

Mrzela mě Pegida, kdy přímo občané prosazovali mimo jiné přerozdělování migrantů, ale zoufalým lidem holt stačí zoufalá řešení. Možná si mysleli, že je to jediné euroschůdné. Očividně ano, uplynulo snad jen půl roku a už je to oficiální lajna a cesta k lepším zítřkům, ale stejně byli tenkrát označování jako rasisti, náckové a xenofobové (tuším, že i přímo Frau Merkel).

4 0
možnosti
Foto

Jistě to vnímáte správně. Já se ale často zamýšlím nad tím, jak reaguje společnosti jako celek, či její části. Byl jsem bohužel často svědkem, že se nejedná o racionální reakci, hledají se viníci, které je snadno charakterizovat a označit. Diferencované posuzování skutečnosti není vlastní pro emocionální chování různých skupin projevující nesouhlas, či nespokojenost. Hlavně pokud za tím vším stojí nějaká politická ideologie, která používá jednoduchých hesel.

1 0
možnosti
MR

Jen upozorním, nacionalismus je projevem 19 století a je to vývojové epocha jež začala Průmyslovou revolucí v Anglii v 18 stol., Pádem Bastily ve Francii a u nás díky reformám Marie Terezie a Josefa, kde  lidi dostali příjmení, tedy začali jak si existovat nebyli jen rod a příslušníky pána, zrušilo se poddanství, vznikala státní správa  a následně i něco jako parlament, vznikaly kodexy práva, přístup ke vzdělání ... .

Před tím byly zde jiné hodnoty a to silný pán, panovník jež byl schopen ochránit jak úrodu, tak vesnice a životy ... .

Zažil jste v pád Švédů, Tatarů, Turků ... . 

To postupně ale sláblo s tím jak do popředí se dostávaly lidské hodnoty, právo na práci, volební právo, práva žen ... . Byl a je zde přechod na individualismus jež dnes je plyně rozvinutý a začíná další epocha ... .

Váš nacionalismus se projevu je tak že na místo aby jste vnímal celý systém, tedy ne jen onu pověstnou špičku ledovce, vnímáte a potřebujete konkrétní autoritu a hodnotu a to nejlépe ještě zprostředkovanou. 

Reprezentujete ale jen část populace, ostatní části populace už mají jiné tahy a pohledy. 

Jak už jsme mnohokrát zde psal, problém je na naší straně, neboť nejsme schopni tak jako dříve Svatopluk a jeho pruty s okolními státy vytvořit protiváhu Bruselu, jen spoléháme slepě na autority a politiky, předáváme jim vlastní odpovědnost za svůj život ... .

0 0
možnosti
Foto

Vaše reakce v diskusích mají již trochu nádech sebeukájení se.

1 1
možnosti
JB

Nazývat ošizený margarín máslem je evidentní klamání spotřebitele,tak kde je problém?

0 0
možnosti
Foto

Ne tam, kde ho hledáte.

0 0
možnosti
KM

Na název pomazánkové máslo si stěžovali Slováci, byl z toho soud a Česko ho prohrálo. Co se vám na tom nezdá?

0 0
možnosti
Foto

Hlavně to, že mnozí čtenáři, respektive občané, ztrácejí schopnost chápat symboliku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik