Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M50i44l33a88n 10R62a72d79e97k

31. 8. 2014 21:38

shrnme si to - kdo posila vojaky na Ukrajinu? Putin nebo Obama? Kdo zacal valku ve Vietnamu? Ze uz byste zapomel ze to byli Francouzi????? Jugoslavii dostal do konfliktu kdo? Snad nebudete tvrdit ze USA? a EU preslapavala okolo tohoto konfliktu leta, az zase ty podelane Staty musleli zasahntout. Blbe, ale dodnes mi nikdo nevysvetlil proc to Evropa neudeala teda drive a chytre.

A kam vas ty Americane zase zatahli? Do boje proti Islamu? Ze by uz v roce 712 existovali USA a postvali muslimy do Spanelska? Pak do Portugalska, na jih Francie, pak k brehum Italie? A casem az do Vidne? Zatraceni Americane.

Ale klidek, uz se k tomu davno maji jako ten lacny ke kadeni. Chalifat vyhraje a bude pokoj.

2 0
možnosti
LK

že válku ve své bývalé kolonii Indočíně vedli Francouzi je jasné, ale že zapříčinili invazi USA do této země? To je trošku moc. Francouzská válka a Americká měly úplně jiné cíle a východiska. No a argumenty 8. stoletím? Nezlobte se, ale to je trochu moc silný kafe.

1 0
možnosti
MN

podepisuji a dik za dobry clanek  Karma

2 3
možnosti
Foto

O32t61a35k91a57r 36S28e48k65l

31. 8. 2014 16:01

Fascinuje mne , jak se všeobecně tvrdí , že sankce Putinovi nevadí. Ale vadí , a docela významně.

Každý boxer nebo třeba hráč pokeru ví, že nesmí dát najevo , že má blbou kartu nebo je kousek od k.o. Vovka dělá ramena , že se nic neděje. Já bych mu nevěřil . Procovská a předimenzovaná olympiáda , anexe Krymu včetně žoldu kosmickým vojskům ( ruská tam přec nebyla) notně provětrala erár.

EU by měla sankce nadále gradovat i za cenu potíží u sebe doma. VVP má plnou pusu, jak se o něj rvou dodavatelé z celého světa. No , nevylučuji . Jak se ale prodraží  jablka z Chile proti polským . Kterým produktovodem bude dopravovat do často zmiňované Jižní Ameriky ropu či plyn ? Nic jiného (skoro) na placení nemá.

Jenom se nesmí EU loupat jak perníková chaloupka . Doufám , že Dluhoslav se nezařadí po bok Orbána a Fica. To je ta karta , na kterou Vovka sází.

5 2
možnosti
RM

Nelogické, iracionální.

4 3
možnosti
KV

K20a81r30e96l 36V27a52l78i73š

31. 8. 2014 12:53

Fakt bych byl rád, kdyby jste trochu rozvedl co přineslo Rusko dobrého. Ať dělám co dělám, nic nemůžu najít.

7 8
možnosti
MN

vite co, uz jen to, ze jste tady a ze jste neskoncil nekde v plynove komore, nebo jeste drive vas otec a jini, kteri jste nebyli v Hitlerove planu nadrazene rasy, uz jen tohle byla jejich obet ktere byste si mel vazit. Ja vim, potom nam sem vtrhli i s celou WS a zasekli tady onen obrodny proces - a zapad, ten jen mlcel a vsechny kroky odkyval, byla doba bipolarniho sveta, takze se nikdo nemichal do Ruskeho teritoria, v prubehu te doby vsak umiraly tisice lidi ve valkach v Koreji, ve Vietnamu a v mnohych jinych zemich, kde valcili ti kteri jsou ze zeme s nejzabehnutejsi demokracii, vojaci zeme, ktera anektovala Hawaj a nikdo proti tomu neprotestoval jako v soucasnosti kdyz to udelalo Rusko s Krymem, Ze jsou vsichni ti demokrati tak demokraticti, ze se nezeptali lidi co oni chteji, oni rozhodli sami, nikdo je nenutil, nikdo na ne nemiril samopalem jako na prislusniky parlamentu v Kyjeve, To, ze mate relativne levny benzin, naftu a plyn muzete pripsat taky tem o kterych nemuzete nic najit - nemuzete najit to, ze staveli spolu s nasimi lidmi ropovod tisice km, ze staveli plynovod, ze se podileli na vystavbe nasi JE atd. Maji spoustu prvenstvi ve vede,  .... a vy tady reknete ze nejak nic nemuzete najit. Ja vam povim  - vy to totiz hledat ani nechcete a to je skoda. Protoze to dobre i zle lze najit v kazdem state. Lidi by si meli byt rovni, a verte ze i jsou, jen politika ohyba pohled na ne!

1 2
možnosti
Foto

Na Ukrajině se i nadále vraždí. V podstatě nikdo nevíproč?   Bojuje se tam proto, že Rusko  vojensky začalo okupovatKrym a následně vyvolalo na Ukrajině krizi za pomocí takzvaných separatistů,které vyzbrojuje a které tam i posílá. Ukrajina nedělá nic jiného, než hájísvoji území celistvost. To, že v této válce umírají lidé padá na vrubRuska. Jak se bude dlouho Rusku ustupovat. Začalo to Moldavskem, Gruzií,Čečnou, Horním Krabachem, teď je na řadě Ukrajina.

7 5
možnosti

Ukrajina nehájí a nikdy nehájila územní celistvost. O tu nikdy nešlo. Hájí svou mocenskou a podotknu oligarchickou nadvládu nad východem země. Ten převrat nebyl o ničem jiném než o restrukturalizaci moci oligarchů, kdy do jakési rovnováhy zasáhl nejstarší syn Janukoviče naprosto bezostyšným kradením majetků povětšině západních oligarchů. Proto se mohl i uskutečnit Majdan.

A znovu jak na obrtlíku. Východní oblasti nikdy nechtěly patřit pod Rusko. Na počátku chtěly jen vyšší míru autonomie. Poté co se Poroščenkové a Jacenjikové rozhodli Rusy z východních oblastí vyhnat vojenskou silou a svými podmínkami těmto oblastem, trvají dotčené oblasti na své samostatnosti. Žádají o pomoc Rusko, ale nechtějí ruskou intervenci.

Krym do toho netahejte. Ten je zcela jinou kategorií. A jediné, co Vám mohu připustit, že si tu mezinárodní právo lze ohnout každému podle libosti. Dle mého je na Krymu mezinárodní právo na straně Krymu, kde je rozhodující vůle tamních obyvatel a jednoznačná možnost uplatnit dotčený článek OSN o právu na sebeurčení. A jakkoli se v mezinárodním právu (nadřazeném tomu vnitřnímu právu každé země) upřednosňuje právo na celistvost a nedotknutelnost území, vždycky to mezinárodní právo nutí k individuálnímu posouzení. A to individuální posouzení by před každým nezaujatým soudním tribunálem muselo vyznít ve prospěch Krymu ruského. Můžete zpochybňovat cokoli, ale nikoli vůli tamních obyvatel - většiny. Okolnosti si můžete interpretovat k obrazu svému. Koneckonců je tak běžně činěno. V rozporu s těmi nezávislými, kteří u toho byli. Šarapatka, Mravinec či tuším starosta nějakého českého města.

11 2
možnosti

Karma!

Tu prapodivně vzniklou demokratickou vládu v Kyjevě by měl někdo urychleně usměrnit, nebo nejlépe sesadit, aby nás netahala do nějaké své války, proti svým vlastním občanům.

10 3
možnosti
Foto

Na Ukrajině se i nadále vraždí. V podstatě nikdo neví proč? Ve všech případech, kdy "nikdo neví proč" jde o moc a o velké peníze. To jsou jediné dvě věci, za které se na tomto světě platí nejtvrdší měnou - lidskými životy.

18 0
možnosti
MN

a prave proto, ze uz do toho USA vrazily hodne penez nechteji odejit s neporizenou

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik