Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono to zas až tak jednoduché není. Nevím, jak by se oni pánové, kteří rozhodli, že se nejedná ani o přestupek, rozhodli, kdyby se stali terčem podobného útoku oni. Pokud by občas nějaké to vajíčko dopadlo na nějakého učitele - nezasloužil by si žáček alespoň poznámku v žákovské knížce. A to už nemluvím o nějakém policajtovi.

1 0
možnosti
Foto

Jistě máte pravdu. Ale je nutno i zvážit, že se i v civilizované společnosti jedná svým způsobem o symbolický akt. Nejde o to dotyčnou osobu vajíčky „ukamenovat“. Spíše naznačit, že respekt, který tato osobnost veřejného života sama o sobě vyžaduje, není něco automatického. Jde o to ukázat, že respekt občanů si jeden musí vydobýt právě svým chováním, mluvou, morálkou a i určitou životní moudrostí se všeobecnou platností.

0 1
možnosti
Foto

Anonymní ,,hrdinové" a jejich ,,emoce".:-( A jejich organizovaný ,,protest" během pietního aktuRvTo je přinejmenším morálně neospraveditelné!Ničím!

2 0
možnosti
Foto

A přítomnost neanonymních „hrdinů“ pochybné morální a intelektuální hodnoty je při pietním aktu vítána a ospravedlňující? Za každou cenu, tedy vším?

1 1
možnosti

A30d71a16m 27S64t11a92v84a

27. 4. 2015 9:01

A která jsou levná? Ta zanesená?

0 0
možnosti
Foto

Každopádně pokládám při takových příležitostech používat „bio“ vajíčka v rozporu s obsahem vyjadřovaného názoru.

0 0
možnosti

Zde  jde spíše o jiný ekvivalent, "prostí" lidé vnímají prezidenta především jako "nezpochybnitelnou" autoritu, k níž je potřeba náležitý  přístup.

Lidé jež mají duševní rozsah a pracují s hodnotami, morálkou tak vnímají především chování a odkaz prezidenta bez té glorioly, tedy více komplexně, ne jako úřad.

To zde vlastně ukazuje i to jak Zeman volí svoji politiku a to převážně k této první skupině, jež mu to ... .

Dnešní úřad prezidenta je jen IV cenová skupina a znehodnocuje jak jméno naší země tak samotnou prestiž úřadu.

V podstatě nemá nosnou myšlenku a jen paběrkuje dění kolem.

Zde se ukazuje prostá věc, na úřad prezidenta nemáme osobnosti, neboť minulý režim vytvořil jen "prostou" většinu jež tíhne jen k vlastním potřebám a hodnotám a nevnímá jak ducha doby, tak hodnoty společnosti a nemá komplexnější rozhled s prvky altruismu.

Osobně bych úřad prezidenta zrušil, neboť nemáme schopné osobnosti, prostá většina pak volí ... , a výsledek Klaus jeho sebestředná politika a naše nevýrazné jméno v rámci EU a světa a hlavně ona amnestie.

Zeman rozdělení společnosti na dvě vrstvy, politika jež zneužívá témata k vlastní nápravě chyb a nebo k řešení trauma fiaska jeho předminulé prezidentské volby.

Nejvíce patrné jeho kvality jsou na stavu jeho úřadu, jehož chování .... .

1 0
možnosti

Dost polopravd. Kazda osobnost je 'zasazena' do nejake doby a deni. Ideal prezidenta a real prezidenta 'naseho statecku' a dnesni EU doby je tezke skloubit.

0 1
možnosti

I kdyz postava prezidenta prave nesplnuje vsechny naroky hazejiciho, mel by si je odpustit. Pred okolnim svetem je hazeni vajec po sobe samem.

0 1
možnosti
Foto

Máte něco proti sebekritice?

0 0
možnosti

"Nevidím důvodu se tím zabývat",ale již o tom blouzníte. Škoda,že to vejce někdo nehodil po vás,ale asi by bylo škoda toho vejce.

2 1
možnosti
Foto

Po mně bylo kupodivu již házeno kameny a stříleno. Nikdy mne nenapadlo hledat právní ochranu. Prostě jsem byl nepřijatelnou osobou ve špatný okamžik na nevhodném místě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik