Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Při čtení článku mě napadl jako příklad bloger a pedagog plk. doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D. :-)

2 0
možnosti
MI

M34a42r89t29i35n 89I90g58u31e

28. 1. 2014 13:09

Troufnu si zde - pro mnohé jistě kacířskou - myšlenku, a sice že absolvovaná vysoká škola není zárukou vzdělanosti jedince. Tedy formálně ano, ale obávám se že s postupným úpadkem kvality vzdělávání a jeho zpřístupnění co nejširším masám, ona úroveň poklesla právě na tu pro koho je určena - všem bez rozdílu, v případě vzdělávání pak především intelektuálního. Ostatně dnes, kdy není problém dohledat valnou většinu veškerých informací na internetu, mi lpění na tomto zastaralém a neužitečném vzdělávacím systému připomíná předsmrtné křeče nenávistného starce odsouzeného k záhubě v zapomnění.

Citát z filmu Instinkt:

!"What makes you think what you know is any different from what other people know?"

"I had different teachers"

0 0
možnosti
VR

Dovolím si s Vámi zcela nesouhlasit. Už více než 40 let zastávám názor, že to, že někdo má vysokoškolský titul není zárukou toho, že dotyčný není blbec. Mohu Vám říct, že takových jsem potkal za svoji profesní karieru docela dost.

Ono ani za těch komančů nebyla výuka tak jednoznačně kvalitní. Byli tu jednak prominentní synáčkové komunistických papalášů, které se profesoři báli od zkoušky vyhodit a pak byla ještě druhá možnost, nepoužitelná pro muže, že se dalo k vysokoškolskému titulu prosouložit. Pár takových žen s vysokoškolským titulem jsem také potkal a co bylo paradoxní, ony se tím dokonce chlubily!

0 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik