Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J91a86r58a 75R15a66n11k

30. 7. 2014 20:26

Jak jinak chcete zastavit sociopata? Jeho lide se budou za cas bourit, nedostanou se ke svym $ na Zapade;-D

0 1
možnosti
Foto

Ano, budou, ale kam nasměrují svůj hněv? Proti Putinovi? Ale houby, spíše se postaví Putinovi po bok a svůj hněv obrátí proti Západu...

0 0
možnosti
Foto

J18a92n 41N92e46t63o65p37i90l

30. 7. 2014 15:52

Nemůžu generalizovat a říct, že nesouhlasím prostě proto, že s určitými konkrétními jednotlivostmi v článku souhlasím naprosto bez výhrad. Politiky nezajímá demokracie, ale obchod, o tom žádná. Ale to platí pro obě strany. Jenže já když si vezmu článek jako celek, tak mám dojem jako bych četl propagandu diktovanou z Moskvy - za všechno může jen imperialistický tandem USA a EU, který vyvolal ruskou agresi na Ukrajině včetně anexe Krymu. Pro mě osobně nemá smysl bádat nad tím, který konkrétní miliardář, ať už ruský nebo americký, podporuje (rozuměj korumpuje) tu více tu méně svou vládu, aby co nejvíc vydělal. Henry Ford také podporoval nacisty a podporoval je vlastní výrobou. Nemá pro mě smysl se tím zabývat proto, že tak to vždycky bylo, je a bude a nikdo z nás to nezmění. Ale neznamená to, že bychom měli být paranoidní ad absurdum a měli ztratit schopnost zachovat si chladnou hlavu, což mi v tomto článku trochu chybí. Ať je to jak chce, kdo začal válku a anektoval Krym ? Můžu si o USA a EU myslet to nejhorší, ale toto autorství bych jim nepřipisoval. Že toho do poslední puntíku využijí, o tom nepochybuji ani vteřinu, ale to s tím nesouvisí. Nemluvě, že to by udělal kdokoliv. Takže dnes karmu nedávám.

2 0
možnosti
Foto

Nevím, ale já se domnívám, že jsem se jen s chladnou hlavou trochu zamyslel nad tím, co nám ty sankce v budoucnu přinesou. Tedy v době, kdy dávno zapomeneme, proč je někdo vymyslel. V době, kdy budeme stěží chápat jejich smysl, respektive původní cíl, který asi nebude dosažen.

1 1
možnosti
JZ

Pravdou je, že Rusko šlo ekonomicky do kytek už před problémy s Ukrajinou. A teď to bude ještě horší. Vzhledem k tomu, že Rusové s výjimkou zbrojního průmyslu, nezvládají vyspělé technologie a tak dopravní letadla musí nakupovat na Západě, aby měli vůbec čím lítat, potřebují západní technologii k těžbě ropy, v ulicích ruských měst jezdí desítky let přestarlé autobusy a trolejbusy, modernizace Ruska zůstává pouze na papíře, Rusko postavilo za Putinovy éry pouhých 11 km dálnic v Soči, a žádnou vysokorychlostní železnici, a tak Putin musí odvádět pozornost jinam, tedy v duchu velkoruského šovinismu na zahraniční výboje.

3 2
možnosti
Foto

Velmi dobře napsáno. Karma R^

Čím více budou USA a EU provokovat a vyhrožovat Putinovi, tím větší bude mít popularitu mezi občany ruska a tím více se obyčejní Rusové kolem Putina semknou.

Putin totiž Rusku vrátil národní hrdost, to je něco, co zcela chybí nám.

My jsme před rokem 1989 podlézali tehdejšímu SSSR a nyní ještě ve větší míře podlézáme a plníme příkazy z USA.

5 2
možnosti
Foto

Pane Petříku, raději budu podlézat USA než Rusku. Problém je v tom, že USA nikoho nenutí k tomu,aby mu podlézal a plnil jeho příkazy.  Cítím se být občanem západu a proto je mně ve většině aspektů politika USA blízká a to se rozhodně v mém případě nedá říct o Rusku. Hodně jsem četl o Rusku a USA a protože toho hodně o obou zemích vím, je mně USA bližší. Rusko ve své historii bylo a je imperiální zemí. To dokazuje i v současné době.

1 1
možnosti
Foto

Sankce proti Moskvě jsou naprosto správné a není jiný  způsob, jak donutit  Rusko, k tomu, aby zanechalo své imperiální choutky a jsem rád, že svět se k tomu odhodlal. Jak by se vyvíjely dějny, kdyby to samé se učinilo proti nacistickému Německu. Jinak RvRv

3 5
možnosti
ZK

Z43d71e36n84a 71K84o27č38í

30. 7. 2014 12:11

Sankce proti Moskvě tak, jak jsou pojaty, jsou naprosto kontraproduktivní. !!!!

Uvidíme, jestli vymyslí USA něco pádnějšího, ale EU se do toho moc nechce. Budou muset tak do budoucna některý zahraniční obchod dělat přes prostředníky ;-)

6 3
možnosti
JR

J36a84n 19R77á84ž

30. 7. 2014 11:39

USA jsou hospodářsky na huntě. Jsou nezadluženější stát na světě. 80 milionů občanů žije na sociál kreditech (obdoba Drábkovy S-Karty), které nejsou hrazeny výsledky americké ekonomiky, ale Print Dollars z tiskáren FEDu. Za dovozy spotřebního zboží, jehož výrobu  přestěhovali do Číny,Vietnamu, Indie, či Malajsie se platí z prodeje  dluhopisů. Jen Čína jich má za 1,6billionů USD. Saudští šejkové  za ochranu a  Kuwait i další ropné státy za americké zbraně platí  petrodolary, které dostávají za ropu a tak vlastně to jsou z hlediska amerického rozpočtu jen virtuální peníze.

Jak historie ukazuje tak nejosvědčenější prostředek na získání ekonomické rovnováhy  a smazání zahraničních dluhů  je válka! A nejlepší války jsou ty, které se vedou hodně daleko od hranic.

Co dodat?

6 3
možnosti
LN

..snad jen razítko stranické uliční organizace...

1 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik