Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Ve vasem prispevku jste narazil na zakladni neschopnost nasi spolecnosti, mit rozhodeho vudce, vazeny pane. Cituji:"Naše vláda má možnost, a to při zachování všech demokratických principů, učinit rychlá rozhodnutí". Zde je videt odkaz minulosti - "Strana a vlada ......!!! Vsichni akteri ve vedeni se schovavaji za temito nazvy a presne, jak pisete jinde, cekaji, ze preziji. A kdyz k tomu pridame i velmi slabe kontrolovatelne predni mista, potom silny "vudce" si muze delat co chce. (hlavne ten ktery rozhoduje o penezich) Viz zacatek nasi CR a historii az do dnesnich dnu..

Osobnost pana premiera Sobotky je velmi slaba pro vedeni. Proto se drzi te "koalicni smouvy" jako kliste.(prece jsme do ni investovali tri mesice) To je jeho ochrana pozice, kterou drzi. Doufa, ze na cele volebni obdobi.

0 0
možnosti
LC

V zásadě souhlasím s vaším hodnocením. Politika je uměním kompromisu. Ale někdy nastanou v životě lidí i v "životě" států/národů momenty, kdy je potřeba říci jasné ano/ne, kdy současný kompromis způsobí v budoucnosti daleko větší ztráty a to nejen ekonomické. A příkladů bysme, v naší historii, našli bezpočet.

0 0
možnosti

Mohu, jen konstatovat,

že zatím nemohu na adresu premiéra Sobotky, ani na adresu presidenta Zemana vynášet zásadní kritiku, mohu pouze konstatovat, že se premiérovi nedaří plnit, zejména s ohledem na účast KDU-ČSL ve vládě, některé volební sliby ČSSD, ale to je u koaliční vlády obvyklé.

Rovněž štědrost této vlády s ohledem na náš dluh někdy přesahuje logiku

a příliš úslužný vztah k EU vyvolává obavy a očekávání dalších možná nepříjemných událostí.

President Zeman má jistě dost důvodů se do premiéra trochu strefovat, ale to vůbec neškodí. Celkem tu partii hrají dobře.

Karma!

0 0
možnosti
MN

Sobotka byl zvolen lidmi této země, aby řídil správu věcí veřejných ve prospěch této země a těchto lidí.

Místo toho Sobotka hájí zájmy EU elity a svou pozici. No a to by slušný člověk neudělal.

8 1
možnosti
ZK

Můžete uvést příklady?

0 0
možnosti
MK

M15i29l46a97n 66K31e27s72l

3. 2. 2016 13:57

I slušňák se může přetvařovat.Na př. mail:Slávku,chystám se do penze.Potřeboval bych nějaké koryto.Nejlépe,politického náměstka ministra.Jedno jakého.Oslovení Slávku ukazuje,že žadatel premiéra dobře zná.Ví ,že pan premiér sem tam kamošovi nějaké koryto přihraje.Kdyby žadatele vyhazoval,tak by mu nepsal.Je to prkotina,ale přece jenom ukazuje,že pan premier kor nějak cimprlich neni.Kdoví co podniká ještê.Nepřetvařuje se?

8 0
možnosti
ZK

A je pan Václavek politickým náměstkem? Není.

0 0
možnosti
Foto

Dal jsem vám karmu.

Myslím si totiž o něm skoro to, co vy. Mám k němu výhrady již z dřívějška, jako ministr financí byl dost nedobrý a jeho kolovrátek v debatách mi lezl na nervy. Vadí mi i jeho absence praktických zkušeností, což se na něm podepisuje.

Ale v současné situaci mu opravdu nezávidím. Má pod sebou (administrativně) ministra financí, který si dělá co chce i proti koaličním dohodám, prezident je otevřeně proti němu jako mstitel za tehdejší nezvolení prezidentem, sám neví kudy kam, co má vlastně dělat, sype se mu vláda a vize či jasný záměr kam vést stát není v dohlednu.

Situaci mu nezávidím, ale v žádném případě ho nelituji. Má to, co si zvolil, způsobil a vlastně i zavinil. Bylo by dobré, kdyby skončil a hlavně Babiš s ním.

1 1
možnosti
JK

pro mne je naopak velmi neslušný; nesděluje svoje názory, neřeší otevřeně prakticky nic; vidím jako mnohem podlejší postup (a nemusí jít o Sobotku či politiku vůbec), pokud se jedná za zády; kudla v zádech z poza stínu klidné velké lípy z rukou na první pohled klidného člověka je větší svinstvo než kudla v břiše od grobiána, který se mi postavil tváří v tvář; tak já vnímám Bohuslava Sobotku - jako neupřímného, křiváckého baziliška; váš názor vám neberu, ale považuji jej za chybu, ve svém důsledku nebezpečnou i pro mne...

7 0
možnosti
ZK

Vidíte, jako byste popsal prezidenta republiky. Do puntíku.

0 1
možnosti
JH

Nevím, zda je slušnost tou největší devizou politika. Slušně, decentně se vyjadřovat dokáže kdejaký grázl.

Je to každého věc, já Sobotku vnímám spíše jako pokrytce, nežli slušného člověka...

Namísto zbytečný slov - To, jak premiér udělal z toho posledního Zemanova prdu kuličku - výhružku kalašnikovem, to by žádný, alespoň průměrně inteligentí, slušný člověk nemohl udělatRv

9 0
možnosti
ZK

Mám Sobotku za prozatím nejlepšího premiéra ČR, dokonce bych se nebála říct, že máme zase po letech ve vrcholové politice státníka. Paradoxní je, že ho ohrožuje klid a relativní blahobyt, který u nás panuje. Lidi se pak nudí a bojují proti virtuálním hrozbám po boku současných a bývalých neúspěšných politiků, snažících se dostat k moci.

0 8
možnosti
PK

P96a42v87e96l 70K85u68l43a

3. 2. 2016 12:43

Až na to, že tomu v podstatě šéfuje Babiš :-/

5 0
možnosti
JP

Pokud dám na misku vah lidské hodnoty Sobotky a Zemana, tak Zeman přímo z vah vyskočí a zmizí.

2 0
možnosti
PK

P37a82v60e39l 97K87u86l97a

3. 2. 2016 12:40

Pokud by to byly opravdu váhy lidské hodnoty, tak zmizí ty váhy ;-D

1 0
možnosti