Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Velmi dobré a výstížné,jen mám obamu že to nebude dobře přijato.Žádný satan Putin,anexe,agrese na Východ....no hodně štěstí , za mě karma.

0 0
možnosti
JP

Porošenko a Jaceňuk vyhráli se svými stranami poslední volby na Ukrajině, mluví plynule anglicky, jsou vzdělaní, mají nějaké vize, zdědili Ukrajinu v katastrofálním stavu a musí čelit přímému ataku po zuby ozbrojeného Ruska a jeho početné páté kolony. Přesto - nebo právě proto - jsou na českém blogu terčem nevybíravých nadávek od podivínů nebo zarytých bolševiků, kteří o Ukrajině nic neví. Rusko má početnou pátou kolonu kolaborantů i u nás, ale přirozený vývoj ke svobodě a demokracii to nezastaví.

1 2
možnosti
MN

Tady je ukázka vize vzdělaného a anglicky mluvícího Porošenka jak řešit situaci na východní Ukrajině:

"Budeme mít práci, oni ne! Budeme mít výplatu, oni ne! Budeme mít dávky pro důchodce a děti, oni ne! Naše děti půjdou do školy, a jejich budou sedět ve sklepě! Nemůžou s tím nic udělat…. A jenom tak vyhrajeme tu válku s nimi…!“

https://www.youtube.com/watch?v=GrQUgmYk8fc

0 0
možnosti
MT

Autore souhlasím, ale chtělo by to trošku zkrátit. Obvykle sjedu až dolů. Jinak karma.

2 0
možnosti
MN

Karma, souhlas.

Podle mě by Ukrajina měla co nejdříve zbankrotovat.

Do řízení správy země by se tak zřejmě dostali prostí úředníci největších věřitelů Ukrajiny, MMF a zástupci bank. Není pochyb, že mezi největší věřitele patří i ruské banky. To by mohlo být zajímavé.

Každopádně by ztratily rozhodovací pravomoc obě nebezpečné, nespolehlivé a hlavně nevyzpytatelné loutky Porošenko a Jaceňuk. Nově příchozí finanční injekce by tak byly pod lepší kontrolou a nebyly by použity na budování silné armády, ale na stabilizaci základních funkcí státu.

7 3
možnosti

Takže v roce 1998 mělo Rusko zbankrotovat a řízení země mělo přejít pod správu největších věřitelů ;-D

3 1
možnosti
JT

Obvyklé propagandistické kecy. Sám si určí zločin, viníka  a sám ho odsoudí. Důkazy ho nezajímají. Stačí "ti samozvaní mocipáni". Pánovi nějak uniklo, že do svých funkcí byli legálně zvoleni? Proč se ale zabývat takovými drobnostmi, že?

4 6
možnosti
MB

Pokud vím, tak si na východě Ukrajiny si ve volbách zvolili někoho jiného. Ale protože na východě Ukrajiny nesdílí naše hodnoty, tak jejich volby neuznáme. Jak demokrtatické !!

8 3
možnosti
Foto

Jsem na tom s hodnocení situace podobně. 

"Humorné"  na celé záležitosti je m.j. to, že Ukrajina je problematická také tím, že není jasné kdo vládne a kdo o čem rozhoduje.

Jako kdybychom to o EU jasně věděli. ;-)

3 0
možnosti
Foto

J35i92ř32í 61K81i71n71d24l

21. 12. 2014 11:35

Panu Prošenkovi nikdo nedokázal, že by ke svému majetku přišel nepoctivě. Naopak tím, že se postavil do čela Ukrajiny o část majetku v Rusku přišel.  Putin mu jej znárodnil. Nebo jste přesvědčen, že každý  kdo má majetek a víc než vy je lump ? Já Ukrajině fandím a věřím, že Ukrajina se z toho srabu vyhrabe. Má obrovský potenciál už jenom v tom, že Ukrajinec je pracovitější než Rus, který bude raději za jeden rubl ležet, než by za dva rubly běžel.

5 4
možnosti

Já osobně věřím, že Porošenkův majetek je stejně poctivě a legálně nabytý jako Putinův ...

0 0
možnosti
JB

Mě by zajímal skutečný motiv,USA a některých evropských politiků,toho zájmu o černou díru jménem Ukrajina?

6 2
možnosti
Foto

J42i55ř93í 28K91i46n56d44l

21. 12. 2014 11:37

Pane  Baloune, USA a Evropa má jedno přání, aby se Rusko chovalo jako civilizovaná země a motivem je pomoc Ukrajině dostat z vlivu Ruska, který Ukrajinu přivedl tam, kde je.

6 8
možnosti
VB

Uklidnil jste mě informací, že většina v EU neexituje.

0 0
možnosti
FS

Pane Kotyku, velmi přesné popsání situace, mluvíte mně z duše. Vezměte si například takový "nákup" plynu pro Ukrajinu v dobách míru: za dodávky od Rusů měli platit jen třetinu ceny než platila v průměru ostatní Evropa a ani to neplatili, jeli na dluh,  navíc se provalilo, že se významně přiživovali krádežemi na dodávkách do Evropy. Ve státním zásobníku mělo být ke konci roku 2012 na 95% plynu, který byl koupen a dle státního účetnictví zaplacen a uskladněn, ve skutečnosti tam nebylo ani 10 % a nikdo neví dodnes proč. No atd. , atd., atd. No hlavně že jim budeme stále půjčovat z pokladny EU....

8 0
možnosti
VB

2010-2014 byl prezidentem Ukrajiny Janukovyč.

2 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik