Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Nějak mi není jasné, jak by měl starosta rozhodovat o tom, zda je překročení hranic okresu rozumné. Na území okresu, ve kterém žiji, se nachází přibližně 100 obcí a 8 měst. Každá má svého starostu. Navíc okresy z hlediska státní správy a samosprávy dnes již neexistují, jsou využívány prakticky jen u soudů, policie a pro územní členění.

0 0
možnosti
JK

Hrdinové jsou potřeba jen v pohádkách, dobrodružných a podobných filmech. Čistě pragmaticky by měla být vláda a státní správa pro voliče neviditelná. Občan je má spatřit, jen pokud od nich on sám něco potřebuje, nebo poruší zákon. Ostatní běžné žití má být řízeno zákony, nikoliv hrdiny. Vroucí kotel názorů je poslanecká sněmovna a vláda její výkonná ruka. Bohužel je zneužit post premiéra pro osobní vyvyšování, natřásání peří a ega, také vytváření kultu osobnosti a vyvolávání představy, že je nutný silný hrdina, jinak to nepůjde.

Krize, jako je i tato, nahrávají bohužel rozhodnému vůdci. Pokud je v té židli zároveň i sociopat s obrovskou touhou po moci , pak jeho řešení vždy znamená obětování životů lidí svého národa i jiných.

Nevolme do sněmovny hrdiny, volme ty, co se umí domluvit a najít širokou podporu pro správný názor. V přímém přenosu vidíme, že rozhodování jednotlivce vede do pekel, k rebeliím, nebo zoufalství. Jedině ti, kteří dokáží z několika názorů poskládat správnou cestu, ti budou hrdinové, ta drtivá většina sněmovny, podporovaná drtivou většinou národa, který rozhodnutím rozumí a plní je.

2 0
možnosti
Foto

Není na čase se začít chovat jako rozumní lidé?

Ne, to v žádném případě!

Přece musíme vždy stát na té správné straně zájmů západních farmaceutických firem a ruský Sputnik nikdy nesmíme dopustit, i kdyby to mělo stát tisíce životů.

Už z ideologického hlediska nesmíme dopustit nic ruského!

Však už kvůli tomu na Slovensku uvědomělí "vlastenci" (vlastizrádci) v čele se Zuzanou Čaputovou chtějí pád vlády a odstranění Matoviče.

A Babišovi rychle domluvil americký ministr zahraničí Blinken, když jel kvůli Sputniku do Maďarska a Srbska.

2 8
možnosti
RK

Zkuste svého praktika. Určitě vám někoho doporučí.

8 1
možnosti
Foto

P35e70t23r 60O55m72e17l66k46a

16. 3. 2021 12:16

S tím s starostou jste se ale sekl. Toho si voliči zatím sami nevolili.:-)

0 0
možnosti
JH

Když tak čtu ty Vaše blogy z poslední doby, taky si myslím, že už je na čase zanechat té hysterie a začít se chovat jako rozumný člověk:-)

4 3
možnosti
JK

Tak na co čekáte? ;-)

5 0
možnosti