Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A po poslední policejní razii (akce Sabuéso) se otevírají znovu dveře ČT Janě Bobošíkové..................

0 0
možnosti
Foto

Cinkal, cinkal. I ptejme se slovy klasika: "Kde jsou ti čerchmanti, kam se schovali? Neschovali se, umřeli." A zůstal nám jen Krátkozraký. A obr Koloděj. (Pozn. zámek v Koldějích u Prahy býval vládním, se slavnou Štrougalovou turbínou a jeho chatičkou.)

Nu a jiní také cinkali, ze všech sil, a s klíči v obou rukou se protlačili dopředu - my cinkali nejvíc, tak koukejme, ať z toho něco máme. A měli!

A ti, co cinkali málo, na to dodnes koukají s otevřenou chlebárnou.

3 0
možnosti
Foto

Přirovnal jste vládu k sestupujícímu manšaftu. Já si vzpomněl, jak v pozůstalosti našeho velikána byl popis šachového velmistra, který ohlásil tah na g12, čímž dosáhl prvního a zatím neopakovaného autu v dějinách šachu. Trochu mi to připomnělo současnou vládu, která však žádné tahy nehlásí (natož dopředu) a také své proklamované a obtížné šachy hraje jako velmi triviální hru "vole padni", ovšem na platformě hry go. A tak pod vedením svého vůdce a majitele, polyhistora, vzoru morálky, cti a spravedlivosti, podniká stále důraznější kroky a vyhlašuje stále radikálnější omezení, jimiž více a více občanů, dokonce i milovníků koblih, přesvědčuje o nahatosti (především duševní, v tomto případě) krále. Nepomáhá ani čarování majitele, který za důrazné pomoci vrchního arbitra elegantiarum et mundi tahá stále další a další králíky, ovšem z ošuntělého a upatlaného klobouku, kterému se opravdu kvalitní králíci vyhýbají širokým obloukem.

A tak majetník vlády a své firmy ČR podniká stále odvážnější výpady do hlubin svých neznalostí s cílem zajistit si úspěch v nadcházejících volbách, aby nepřišel o svou nestíhatelnost a neskončil v neforemných teplácích. Spoléhá při tom na oporu značně přes čas již hrajícího staříka a nemůže si dovolit odklad, protože jeho oporu již raději do křesla usazují mimo zraky obvyklých přítomných.

A co na to občané? NIC. Z různých důvodů - NIC.

1 0
možnosti
JF

Kde jsou ty časy let devadesátých Zemanových výkřiků o presumci viny politiků a nutnosti dostat korupčníky do tepláků? Nu, přeci jen blbec nemění názory, a po výkonu trestu Zemanova ministra Ivo Svobody a jeho Pompadůrky pochopil, že tudy cesta nevede ... takže nyčko v otěžích zapřaženého Babiše pádíme dál a dál močálem černým podél bílých skal až, až do ehm, politomravnostní cenzor by to nepustil ... ;-)

1 0
možnosti
LB

Tehdy v listopadu ́89 cinkali hlavně ti, kteří "výdobytky" totalitního režimu poznali na vlastní kůži. Byla mezi nimi generace, která ještě pamatovala první republiku, znala volební program KSČ z roku 1946 a věděla, jak to s komunistickými sliby - (např. že budou podporovat živnostníky, nebudou zakládat kolchozy), dopadlo.

Zažili 50. léta a perzekuce, mnozí z nich i lágry na uranu nebo dlouholeté tresty odnětí svobody. Krátké nadechnutí v osmašedesátém a pak i normalizace...

Když šel bolševik po roce 1989 od válu, zakládali Konfederaci politických vězňů, Svaz PTP, angažovali se ve veřejném životě i v politice.

Jenže po 30 letech tu už téměř nejsou, jejich místo ve veřejném prostoru postupně zabírají ti, kteří se dávno přestali krčit. Zakládají Kluby českého pohraničí, či Kuby českých vlastenců; na koni jsou staří milicionáři a někdejší straničtí funkcionáři a není tu nikdo, kdo by je odkázal do patřičných mezí. Přibývá nostalgiků po starých komunistických časech, kteří opět pozvedli hlavy a s nadějí hledí na východ...

Jak to kdysi zpíval Jiří Dědeček? "Buďto s nimi zametem, nebo oni s námi". Obávám se, že něco takového už nastalo...

5 0
možnosti
LB

Oprava: Kluby českých vlastenců

0 0
možnosti
VC

Ne, ne, nemusíme obnovovat RVHP my už ji tady máme. Nazývá se EU;-D

0 3
možnosti
PB

P66e35t42r 33B35u22r44i32a68n

15. 4. 2021 14:02

Souhlas, karma.

A já jsem tehdy cinkal.

1 0
možnosti

Dobře jste to napsal. Současné situaci bohužel nahrává i fakt, že kvůli pandemii se nelze shromažďovat, takže lidé nemohou vyjít do ulic a náměstí. A vláda a Hrad toho bezprecedentně využívá. A stranický tisk MFDnes k tomu přispívá, jak se dá. Viz jeho "exkluzívní průzkum", zveřejněný v sobotu 10.4. pod bombastickým titulkem "Raději Sputnik, než čekat měsíce" s vylhaným údajem, že 46,6% Čechů by využilo Sputnik, kdyby dostal výjimku (rozuměj, kdyby se ignorovalo šetření EMA).

4 0
možnosti
Foto

Sputnik sem, sputnik tam. Jinak nic, než konkurenční boj v největším současném byznysu se zdravím. Až se začne produkovat jinde, o čemž se i jedná, a bude třeba přejmenován, pak vadit nebude. A leckde lidé vycházejí i přes zákazy do ulic, ovšem tam se s nimi místní policie jaksi nepáře. Občas je to k zahlédnutí i v ČT;-)

3 0
možnosti
Foto

Tehdy cinkali i kom, kteří křičeli, že kom bijí jejich děti. Tolik k onomu ,,kdysi kdosi". A dnes je kde kdo z nich postrevolucionářem, který za vším vidí koblihy, a čílí se, že ,,někdo" neumí poručit větru dešti;-)

6 0
možnosti
JK

Kolik si asi myslíte, že nám Rusko pošle letadel, náklaďáků, tanku a lidí jako doprovod pro dvě palety Sputniku V?

2 3
možnosti