Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Islám, tato absurdní teologie nemorálního beduína, je mršinou, která otravuje naše životy." Mustafa Kemal Atatürk

2 0
možnosti
JM

Mohu vědět v které zemi EU má islám politický vliv? Pokud ta nepatrná muslimská menšina u nás zničí naši kulturu, tak si to zasloužíme.

0 1
možnosti
Foto

Jen s tím přínosem bych to nepřeháněl. Prakticky všechny znalosti, které se dnes připisují na vrub muslimů (islámu), byly převzaty od starších civilizací. A po příchodu proroka Mohameda šlo k šípku i tohle.

Hlavní brzdou pokroku v arabských zemích je - islám. Např. zákaz zobrazovat cokoliv živého - faunu i flóru, o člověku nemluvě. (Viz aférka se sněhulákem).

Islám sám žádnou kulturu nevytvořil, a teď ničí to, co vzniklo dříve, v dobách před prorokem.

6 2
možnosti
Foto

Většina středověkých arabsky píšících učenců byli Peršané. Arabština jim byla vnucena po porážce Sásánovské říše pod hrozbou vyříznutí jazyka, pokud někdo promluví persky. Proto se Peršanům arabsky říkalo "ajam" - němý.

5 0
možnosti
Foto

Vřele s vámi s karmou souhlasím.

Ano, islámská historie by nám měla být poučením a varováním. Protože v nedlouhé budoucnosti se nejedná o kamenování podle šarii v islámských zemích a nejedná se o popravy jen u nich. Teď se hraje o běžnost takových událostí i v Evropě. A nejde samozřejmě jen o uvedené, hraje se o to, aby evropské země byly i nadále domovy a pod rozhodováním původních obyvatel (i EU ke poněkud podružná). Zatím se situace vyvíjí spíše ve prospěch zdomácnění a převahy islámu. ;-(

5 0
možnosti
PK

tzv "arabské" číslice jsou z Indie... jejich znalosti medicíny též...

Islám v podstatě nic s vámi zmíněného sám nepřinesl - ale pouze se mu to - v dané době kdy v Evropě populace trpěla pod středověkou doktrínou církve- podařilo udržet od civilizací které dobyl... ono ostatně křesťanství také s radostí v začátku přebíralo "civilizované" znalosti z řecka (bez ohledu na jejich chybnost - třeba krevní "oběh")

teprv pak se to zhoršilo kdy se dogmatizovalo. Islám ovšem období extrémní dogmatizace zažívá teď.

9 1
možnosti
JB

J75a63n 53B94u26r48i78a16n

25. 6. 2015 10:17

"v dané době kdy v Evropě populace trpěla pod středověkou doktrínou církve" ???

Prosím, zjistěte si, jak to vypadalo v západní Evropě někdy v 9. století. Řím byl zničen barbary a zbytky anitcké kultury a vzdělanosti navzdory barbarů přechovala právě ta církev.

Jinak je opravdu zajímavé, že zlatý věk islámu je tak 300 let po islamizaci území. Pak už je to jen vědomostní úpadek.

Narozdíl od křesťanské Evropy, kde ve středověku vědu církev defacto nastartovala.

1 0
možnosti
MD

Vyborny clanek. Takze karma.

7 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1543x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik