Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Už jen z formátu "reality šou" dostávám kopřivku. A reality šou Dovolená v protektorátu - cholera na entou. Ale každému co jeho jest, jestli má někdo potřebu se na takové splašky dívat, budiž mu přáno měrou vrchovatou. Já děkuji, už jsem zvracel po lepším.

0 0
možnosti
Foto

Kde je ta realita? Chtěl-li někdo popsat, jak funguje městská rodina ve venkovském prostředí, nemusel jít do prostředí Protektorátu, to mohl nazvat "Dovolená za 1. republiky". A jde vůbec o dovolenou? Zavádějící název, zvolený pro efekt, falešná realita, kdy je chování účastníka korigováno štábem, aby se třeba "kráva úplně nezasekla", prezentování minulých skutečností, které nelze ztvárnit v chování lidí s vědomím, že žijí v r. 2015, atd. Prostě, silně pokleslá zábava, neuctivá k prožitkům lidí, kteří to tehdy na vlastní kůži zažili. Mnoho jich už nežije, tak si tvůrci mohou plácat libovolné bábovičky za peníze vybírané od nás všech a faktické kritiky se bát nemusí. A i kdyby: už je to natočené a peníze vybrané. Tak co.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za morální podporu, mnohdy jeden ztrácí veškerou naději.

0 0
možnosti
MD

A ze si nekdo nevzpomnel pred par roky. Takhle do sebe casove zapada prilis moc veci.

0 0
možnosti
Foto

Nevím sice přesně, jak to myslíte. Ale jednu asociaci mám. Přemýšlím o tom, kolik tisíců současných babiček musí přemýšlet o tom, zda si mohou dovolit koupit kousek masa, či se zase musí spokojit jenom s brambory. Tehdy možná alespoň věděli, kdo jim to maso bere.

0 0
možnosti
MM

Mně se ten pořad také příliš nelíbí, ale Vaše žlučovité hodnocení, včetně charakterů a morálky tvůrců, se mi vůbec nelíbí. Jako náznak o životě obyčejných lidí v Protektorátě, nic lživého jsem tam nenašel, nepovažuji za urážlivý.

0 1
možnosti
Foto

Možná, že mé „žlučovité“ hodnocení pramení z toho, že se v prostředí „mediálních“ tvůrců pohybuji celý život a že jsem měl možnost poslouchat vyprávění mnohých pamětníků doby války, kteří o těch hrůzách po desetiletí mlčeli.

1 0
možnosti
AG

Tady je vidět, jak lze chápat jednu větu několika způsoby.

Já to třeba název pořadu chápu jako možnost prožít svou dovolenou v čase Protektorátu ( tedy jakási cesta časem do minulosti)  a nikoliv, že to byla dovolená jako oddych či jednoduchost žití.

Co se vývoje dramatičnosti postav týče, nechme se překvapit ale veselo jim asi nebude a to nemluvím o nějaké drobné nepohodě ale o hladu, vzteku, zoufalství a bůh ví čeho ještě. A to mohou být aktéři  rádi, že je nikdo nemůže opravdu zavřít , zmlátit či zastřelit tak jak to v té době bylo běžné. Tedy , že ten Protektorát je pro aktéry  více méně jen lepší iluze. Pokud by byl skutečností, tak někteří aktéři jsou již na Pankráci či v jiné věznici, která v té době sloužila pro potřeby Gestapa.

Možná si právě my všichni uvědomíme tu hrůzu, která tenkrát byla.Lidé se museli vzdát svých dosavadních návyků chování, svých myšlenkových pochodů a vlastně stát se pokud možno neviditelnými. Já to nepovažuji za nikterak zvrácené ale za pokus ukázat divákovi co se asi mohlo odehrávat v lidech a s lidmi.

0 0
možnosti
Foto

Domnívám se, že jste ve Vašem absolutně upřímně míněném textu s pokusem o objektivu přesně popsal rozporuplnost, kterou celý pořad přináší. Jistě, že každé takové dílo sebou přináší mnohdy množství jak záporů, tak kladů. Jenže já si dovolím, vzhledem k mé možné „odbornosti“, tvrdit, že klady spočívají jen v komerčním využití, které zneužívá diváka.

1 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik