Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Myslím, že největším nebezpečím nejsou hlupáci, ani komunisti. Nejhorší jsou vzdělami inteligenti s pochybným charakterem, kteří dokážou hlupáky strhnou a nadchnout, aby se s jejich pomocí dostali k moci. Ransdorf, Filip, Konvička a japonec nakonec, abych zůstal doma. :-/

3 1
možnosti
Foto

Celé vyústění pointy autorovi otázky nalezneme v jednom známém vtipu od Jana Wericha.

„Ono je to jako v tý starý cirkusácký anekdotě, jak říká ředitel klaunovi: „Klaune, proč ten kůň nezpívá?“ A klaun odpoví: „Není mu dáno.“ A ředitel řekne: „Tak mu dejte!“ A v tom je celej vtip: komu není dáno, tomu se dát nedá.“

2 0
možnosti

Máte +,

a dobré na tom přirovnání je i realita: "Když tomu koni nasadíte uzdu, tak půjde tam, kam chcete!"

1 0
možnosti

Vážený kolego,

děkuji za mimořádně odvážný článek, který zcela drze poukazuje na realitu, že těch hlupáků, mezi tzv. demokraty ovlivněnými současnou propagandou, je násobně více, než mezi těmi komunisty, kteří si odmítli převléknout kabáty.

Obdobní hlupáci byli i mezi komunisty a byli to právě ti, kteří zneužívali moc a propagandu KSČ k tomu, aby se mstili normálním lidem a byli to ti, kteří mají na svědomí ty největší zločiny komunistického režimu v 50-tých letech.

Když se podívám na příspěvky pod tímto vašim článkem, tak si myslím, že z toho počtu hlupáků, kteří nepochopili váš článek, je k breku, protože to k smíchu vůbec není.

Každý režim má své hlupáky, bohaté i chudé, ale postižené i mrtvé lidi a mohou za to právě ti hlupáci, kteří nevidí dál, než do svého talíře.R^!

0 0
možnosti
VN

Zcela s Vámi souhlasím. Já se hlavně bojím sviní a hlupáků..A kupodivu nejvíce procent dnešních sviní a hlupáků nemělo s komunismem nikdy nic společného... To gró je jež v důchodu , popřípadě po smrti a přišli jiní.

Nejvíce mne na tom fascinuje ten fakt , že v mém okolí je řada lidí , která komunistům poklonkovala , zalézala jim do různých tělních otvorů...a z této vrstvy postupem času vyrostla skupina lidí , kteří dnes komunisty nejvíce nenávidí. Lidi , kterým komunisti skutečně ublížili dnes ke komunistům necítí takovou nenávist jako ta první skupina.

Trochu jiný příklad. V našem městě je průmyslovka. Ke konci 80-tých let byl ředitelem průmyslovky jakýsi pan X. Byl to komunista , ale všemi respektovaný odborník na techniku a školství . Vážili si jej jak jeho nadřízení , tak jeho podřízení , studenti i rodiče. Přišel rok 1989. Jeden z jeho podřízených proti němu rozproudil štvavou kampaň s cílem jeho svržení a postupu na jeho místo , na které by se běžně nedostal ani za konačů ani dnes....Výsledek byl ten , že ten původní ředitel a odborník měl mozkovou příhodu , do dvou let zemřel a jeho místo zaujal neschopný magor , který byl stejně po dvou letech ředitelování odejit. Dnes drtivá většina absolventů této školy vzpomíná na toho prvního ředitele s nostalgií jako na rovného chlapa , na toho druhého všichni vzpomínají jako na bezpáteřního všehoschopného hajzla. Takže asi tak. Nejvíce se obávám sviní a hajzlů , lhostejno z jaké pocházejí politické strany.

5 0
možnosti
JH

Nárožný

nemohl byste naznačit o které město se jedná, nějakou maličkostí ?

prosím

0 0
možnosti

Za komunistu se sice socialni i ekonomicky vyvoj celkem narusil, ale dnesni doba prinasi nove vyzvy a u poukazovani na komunisty mi tak vzdy prijde na mysl, co ma autor za lubem. Casto je ucelem odlakavani pozornosti od dnesnich problemu, nebo je to dozivotni nenavist lidi, kteri byli za komunistu nejak postizeni, casto materialne, a nejvetsimi nenavistniky ke komunistum, rekl bych, jsou lide, kterych pribuzni meli za prvni republiky nejaky statek, firmu. Za komunistu to sice nebylo nic moc, ale obavam se, ze za prvni republiky, Rakouska-Uherska to bylo pro "bezneho cloveka" jeste o dost horsi. A kdyz si k tomu pripocitam dnesni neuveritelnou obhajobu islamu soucasnym rezimem, tak pardon ... ani komuniste to u nas nevedli jak to vede soucasnym rezimem schvalovany, legitimizovany islam. Viz zeme, kde vladne. Kdyz informovat o minulosti, tak o cele, ne pouze o te komunisticke, ale i o zivota za prvni republiky, Rakouska -Uherska i driv ... tomu se ale dnesni rezim propagandisticky vyhyba a z te ery pouze poskytuje obrazek zivota smetanky. Je to smutne, naivne jsem se domnival, ze s minulym rezimem skonci i propaganda, a je to s ni snad i o dost horsi, nez byla v dobe tzv. perestrojky.

Jinak z vaseho clanku ...

".. hlupák není společnosti zrovna prospěšný, ale co se týče škodlivosti, tak je mnohem více akceptovatelný, než komunista. ... Ale přesto jsem se nikdy nedopracoval k tomu nenávidět komunisty jako takové."

... no ... ta druha cast citace mi jaksi neprijde nejak duveryhodna ... poustite na ne po takove dobe jedovatou slinu, posmesky, ale nikdy jste je nemel v nenavisti ... hm.

0 3
možnosti
DB

citát z článku

Tedy nic na obhajobu komunistů. Spíše jen tak na okraj malé upozornění, že i ta zaslepená třídní nenávist by občas mohla mít trochu inteligentní formu a připustit společenský vývoj.

konec citátu

Především nějak nevidím zaslepenou třídní nenávist tak, jak ji zde s největší pravděpodobností máte na mysli. Největší třídní nenávist pochází od vládnoucí elity vůči nám..obyčejným lidem....a o té nikdo moc nemluví. Jen se to vždy nějak zabalí do jiných slov, aby si nikdo pořádně nevšiml.

Vemte jen v potaz rozdělení bohatství za posledních asi tak 10 až 15 let....přesná čísla vám zde neodcituji..ale je to asi takto......5% lidí si nastrkalo do kapes asi tak 95% všeho, co lidstvo vyrobilo....a 95% lidí si muselo mezi sebou rozdělit těch mrzkých a ubohých 5% bohatství.

Pokud toto nevidíte jako nenávist oněch 5% vůči těm 95% lidí, tak je to na pováženou.

Skutečnost, že se alespoň nějaká část těch 95% lidí, kteří mají k dispozici jen 5% toho, co bylo vyrobeno ozve a ukáže svou nespokojenost nemůže být přece nazvána třídní nenávistí ale jen oprávněnou obranou.

Možná máte pravdu v tom, že někdy jsou projevy této obrany velmi jednoduché, ale to je dáno i tím, že tito lidé mají povoleno jen nižší vzdělání...a to i kdyby jim to jejich IQ povolovalo vědět více.

Je to na dlouhou debatu a určitě vám nevysvětlím vše jen zde. Je nutné si nastudovat velmi mnoho, aby si člověk skutečně všiml, jak to na světě chodí.

2 1
možnosti

Pane kolego,

narážíte na jinou formu problému, tedy na zaslepenou třídní nenávist.

Váš příspěvek lze akceptovat, ale kladete přílišnou důležitost na vzdělání. Je jistě důležité, ale není podstatné. Podstatná je inteligence a schopnost myslet, což je pro některé lidi příliš namáhavé, v některých omezených případech, zcela nemožné.

0 0
možnosti
JD

Špatných kombinací je hned několik:

Hloupý komunista

Komunista s velkou mocí

....

0 0
možnosti
Foto

J20i58ř29í 47L94i67b65e54r

27. 2. 2016 22:25

Dovoluji si Vaši otázku trochu rozšířit. Kdo škodí společnosti více? Hlupák, nebo fašista?

1 0
možnosti
JH

J63a44n 93H39o22z79á93k

27. 2. 2016 21:25

Komunista = hlupák.

3 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1543x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik