Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Pane Kotyku, to co navrhujete vy, jsou jen hezké řečičky. Obecně máte pravdu, ale omluvte mě, kdybychom spolu seděli v hospodě tak vám prostě hrubě řeknu - kecy. Po ministrovi chtějí řešení hned, mělo to být už včera a když nejsou peníze na několik vrátných a službu na každé chodbě, tak se navrhuje elektronika. Ale řeči o všeobecné výchově v rodinách, o zlepšování vztahů ve společnosti atd. atd. atd.??? No kdy, kde, jakým způsobem a kdy se dostaví výsledek tím vylaďováním vztahů v tého stále hrubější společnosti, kterou jsme divokým kapitalismem nastartovali.....

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane, nějak jsemnepostřehl, že bych něco navrhoval. Spíše se zamýšlím nad tím, že to, conavrhuje pan ministr, je populistické rozhodnutí, které nedosáhne propagovanéhocíle. Může mít i za následek falešný pocit jistoty, jak v oblasti bezpečnosti,tak výchovné. Ti, co „kecají“ jsou právě ti, kteří chtějí okamžité řešení,které prostě neexistuje. Jistě můžeme vyjít z předpokladu, že absolutníkontrola, asi tak jako ve vězení, dosahuje určité efektivnosti. Ale právě tavězení samotná jsou jen důkazem, že to také není zrovna efektivní řešení. Takže pokudkecám, tak si při vší slušnosti dovolím upozornit na to, že pravděpodobněnejsem sám.

1 0
možnosti

Co strašíte. Ve skutečnosti to tak uz je na spouste strednich skol. Cipy jsou na satnu - prichod,odchod. Na dochazku a znamky je potom IS Bakaláři, kam vidi rodice,kterym daj heslo na tridnich schuzkach. Cipy jsou spis zabezpecovacka, ten pravy bic jsou Bakalari.

1 1
možnosti
KB

Výtečně napsáno, pane KotykuR^

1 0
možnosti
MT

Proc to hned videt jako "oběti" a ne spis privilegium?

0 3
možnosti
PM

Protože možnost zneužití? Zvlášť ve státě kde se vše vykecá?

1 0
možnosti
DC

Naše děti dojíždějí do školy do města, chodí do školy která tento systém používá. A když přijdu z noční, jsem spokojenej, když kouknu a vím že do té školy v pořádku dorazily. A známky, mají hold v dnešní technické době smůlu, že se nemohou vymlouvat na zapomenutou žákovskou, jako jsme to dělali mi.;-)

0 1
možnosti
Foto

Nemyslete si, že tuto oblast „výhod“ nechápu. Žil jsem v Izraeli a všechny děti měly handy hlavně kvůli tomu, že když došlo k teroristickému útoku, tak hned volaly domů, že jsou v pořádku. Ale nikdo neargumentoval tím, že to slouží k jejich bezpečnosti. Na takovou hloupost totiž může přijít opravdu asi jen český ministr školství. Ostatně vymyslet si věrohodnou výmluvu, je také určitá forma „výchovy“, kterou je třeba i částečně ocenit.

2 0
možnosti
MB

Trochu romantický boj s větrnými mlýny...

Čipování se lidstvo v nedaleké budoucnosti stejně nevyhne...a lidé se ještě budou různou protekcí a penězi snažit aby patřili mezi první vyvolené...

Ano, ztrácíme tím vším soukromí...ale na druhé straně získáváme takové služby, možnosti a výhody, že to nakonec každý rád akceptuje..

0 5
možnosti
Foto

Máte absolutní pravdu, existuje řada příkladů, kdy nám moderní technika život ulehčuje. Jenže se často necháme právě nalákat a pomalu nemáme přehled jakému nebezpečí se vystavujeme. Hlavně, že mnohdy se tak dobrovolně připravujeme nejen o část svobody, ale přenecháváme jiným mnohá rozhodnutí o nás. Stejně tak si neuvědomujeme, že často z lenosti přenecháme i myšlení právě počítačové technice a podřídíme se jejímu úsudku, který je často podmíněn ne zrovna objektivními informace, které tam zadal někdo, jehož úmysly nemusí být zrovna shodné s naší morálkou.

2 0
možnosti
VB

Pan Kotyk správně argumentuje, že čipy nezabrání vůbec ničemu - jen si někdo namastí kapsu na dodávkách a správě a někdo získá mraky dat.

Co mě ale dostalo, byl sen ministra Chládka - ráno si zapne počítač a uvidí, co brala v matematice 8A v Horní Dolní. Orwell na druhou.

6 0
možnosti
Foto

Já jsem si také dlouho mnul oči, než jsem pochopil, že si pan ministr nedělá srandu a že jeho nadšení nad vlastní hloupostí je opravdu bezbřehé.

4 0
možnosti
LR

Stačilo napsat|:"Nevím jak ty čipy vlastně fungují, ale nemám je rád".

0 6
možnosti
Foto

Nevidím důvodu, proč bych měl sám o sobě lhát a dokonce to sdělovat druhým.

3 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik