Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě bych chtěl připomenout, že k husitství se hlásili jak TGM, tak první republika, tak třetí odboj (jména vojenských oddílů po Žiškovi, Husovi, Prokopu Holém). Zásluhou Zdeňka Nejedlého bylo, že v podstatatě tomu komunismu dal národní nátěr a založil ČSAV, kde ti vědci měli větší míru svobody bádání.  Z dnešního pohledu ta pozitiva převažují nad případnými negativy. On i tím řekl, že komunisté jsou nejlepšími dědici národních tradic, tak dal komunismu určité mantinely.

1 0
možnosti
JP

J12o50s25e61f 25P89o30t88r

24. 4. 2013 20:51

Politruci reálného socialismu nejenže učili, že husiti byli jejich avantgardou, ale když byly pořád prázdné obchody a hospodářství kolabovalo, přivedli na scénu celý soubor vnějších  nepřátel, který za tento  neutěšený stav byl přímo odpovědný.

Pamatujete si ? : byli to imperialisti z Wall Streetu, vedeni válečným zločincem Dwightem Eisenhowerem, němečtí revanšisté  v čele s nacistou Konrádem Adenaurem, příslušníci evropské šlechty  a hlavně Vatikán a katolická církev.

Pamatujete si ?, pamatujete si jak dnes a denně tuto mantru vtloukali do hlav hlavně mladým lidem, ve školách, u učení a vojně, tak dlouho, až ze stokrát  opakované lži se stala pravda ?

Bohužel pravda, podle které si u nás ještě dneska  80% lidí vykládá svět, Jako důkaz stačí číst komentáře u blogů shora uvedených témat.

Bohužel, 80% lidí u nás žije ve falešné a  pokřivené virtuální realitě.

Ten falešný a pokřivený přístup k realitě v dokázal v těchto dnech  i Velký Miloš velkopanskou  urážkou odsunutých

3 1
možnosti
Foto

A neřekl snad ministr zahraničí Achesson na projevu v Detroitu dne 25. 7. 1951 prohlásil, že konečným cílem všech našich snah vojenských, hospodářských i politických … je zvrátit sovětský řád.“  A rok předtím generál Eisenhower, že je daleko lépe riskovat válku, která může skončit zničením všeho lidstva, než chtít za každou cenu mír.

A ještě předtím v. r 1949 anglický generál Montgomerry, jsme ve válce skomunismuem.

Nezapomínáme, nezapomeňte.

1 0
možnosti
Foto

Odešel jste v r. 1971. Jak víte, že to, že husité byli předchůdci komunistů, se učilo až do roku 89? Prosil bych o přesnější citaci.

3 2
možnosti
JS

Má pravdu a navíc si vzpomínám, jak do nás na vojně hustili, že i naše lidová armáda vychází z husitský tradic.

3 3
možnosti
  • Počet článků 204
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 996x
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout na co se dřív vybodnout.

Seznam rubrik