Vážené dámy a vážení pánové Jenové Moudří, za Jihočeskou Univerzitu v Českých Budějovicích. Jsem Pepek Vyskoč, prof.Ing.CSc.
Pepek Vyskoč prof.Ing.CSc, během přednášky o problému prdů přežvýkavců na Universitě v Budějovicích.
Nejvíc zatěžuje životní prostředí rajská omáčka, zjistili vědátoři Moudří z Budějovické University ve spolupráci s EU... píše autor Radek Šíma.
Přežvýkavec je sudokopytník, který tráví potravu ve dvou krocích. Potravu nejprve sežvýká a spolkne a poté natrávenou směs zvrátí zpět do huby, kde ji znovu sežvýkává, a tím maximalizuje zisk z potravy, přičemž prdí methan.
Mezi přežvýkavce patří: např. kráva, koza meee, ovce, jelen, antilopa, žirafa... a navíc velbloudovití: velbloudi lamy...meee prdí methan.
Z mléka většiny přežvýkavců se taky dělají výborné sýry !
Nyní Vám Pepek Vyskoč, prof.Ing.CSc objasní problematiku methanu v obecných souvislostech, z vlastní zkušenosti. Zúčastnil se se totiž výpravy do Arktidy.
Tam jsem zaznamenal důkazy, že se už začal uvolňovat do atmosféry z mořského dna v Arktidě methan, který je dvacetkrát nebezpečnější než kysličník uhličitý.
V Arktidě došlo za poslední desetiletí k průměrnému oteplení o 4 stupně.
Závěrem mi dovolte konstatovat, že problematika prdů přežvýkavců jest vyřešena.
Honoris Causa si strčte někam.
Tímto Vám předávám fakturu za moji přednášku, která činí 1 000 000 Euro.