O zívání

Kdopak asi zíval jako první. Byl to Adam nebo Eva? Had svedl Evu, dal jí jablko ze stromu poznání,

Eva snědla skoro celé jablko a ohryzek dala Adamovi. Eva byla celá vzrušená, sváděla Adama ale nic naplat, Adam zívá a usne. Od těch dob zívají chlapi víc než ženský. To je tedy moje teorie!

 

Jistý psycholog strávil tři měsíce shromažďováním informací o tomto jevu, aby dokázal, že zívání je primitivní signál, kterým člověk dává najevo, že touží po změně. Člověk se stovky let podivoval, proč vlastně zívá. Teorie vysvětlující zívání se různily - od snahy zvýšit přívod kyslíku do mozku, přes proces zvyšování bdělosti, metodu čištění plic, znamení nudy, úlevu od stresu, až po biologický proces, v němž se krční mandle zbavují infekce.

Nyní se vědátoři domnívají, že zívání je pozůstatek evoluce z prvobytně pospolné společnosti.

Z toho tedy jasně vyplývá, že celá je PS PČR je prvobytně pospolná společností.

Jiní vědátoři poukazují na to, že tím, jak stárneme, stáváme se více vnímaví k nakažlivému zívání. To může být součástí synchronizované činnosti ve skupině. Když skupina sedí kolem ohně a vůdce zívá, slouží to jako signál ostatním členům, že je čas na odpočinek. Ti, kteří jsou k vůdci blíže, nebo jeho stoupenci, mohou být více náchylní k zívání. Pravděpodobně budete vykazovat nakažlivé zívání mnohem více, pokud máte toho, kdo zívá, v oblibě nebo se nacházíte blízko něho.

Zase jiní dokazují, že nakažlivost zívání, je lidská vlastnost se vtělit do druhého a to tím víc, čim blíže nám dotyčná osoba je.Tedy když matka zívne, tak dítě od tří let taky, přičemž autistické dítě, empatie neschopno, nezívá,

 

Zdroj: Wissenschaft.de

 

Autor: Michael Kotsch | neděle 18.12.2011 23:42 | karma článku: 4,91 | přečteno: 741x
  • Další články autora

Michael Kotsch

Zemanova Kniha Džunglí

2.5.2016 v 19:28 | Karma: 27,60

Michael Kotsch

Byl Ježíš Rus?

29.4.2016 v 19:44 | Karma: 14,10

Michael Kotsch

Agent-ůra Stém podala mesiž.

27.4.2016 v 12:08 | Karma: 15,48

Michael Kotsch

Socani só v řiti.

26.4.2016 v 0:35 | Karma: 28,53