Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

paulina

12. 12. 2010 21:36
znám

Moje oblíbená věta je: "Dokud žiješ v mém domě, budeš dodržovat má pravidla."

0 0
možnosti

z jara

12. 12. 2010 21:34
A to řešíte až teď

Jestli jsem pochopil, tak se všude vytahujete, že jste MATKOU devíti dětí??? A to jste se konečně rozhoupala s kamarádkama řešit co s nimy. A co ti zletilí chudáci? Ty evidentně vychovával někdo jiný, když teď činíte své řvavé pokusy. Bože chraň nás i naše děti před takovejhlema matkama, ještě se združujícíma v telefonické konferenci(asi nemaj co dělat !!!)  Pak nemá bejt mládež tak podivná jako je nyní, když se hejno matek domluví a zkouší na nich jak je nejlépe zmanipulovat ať už daj konečně pokoj!!! Lidi jako Vy by neměli mít děti !!! Pro Vás jsou stejně nejlepší párky. Ty jsou pro mnoho použití.

0 0
možnosti

Albrus

13. 12. 2010 0:23
Re: A to řešíte až teď

No no, ne tak zhurta. Snaha se přeci počítá, ikdyž? Jen mě napadlo, že  přeci jen existuje širší rodina , osobní zkušenosti mých rodičů a prarodičů,  i mého partnera a my , ač máme jistě méně dětí, tak nemusíme stejné věci řešit stále znovu a znovu. Člověk když chce, tak se poučí  a vezme-li v úvahu, že děti nejsou nepřizpůsobiví haranti, jak vyplývá z Vašich článků, pak je i raní vstávání a odchod do školy, docela pohodová věc. Chce to jen skutečně se tomu, jako rodič věnovat, mít děti  na prvním místě (ne jenom jako, pro kamarádky) a ne jako rušitele mého klidu, mojí chtivosti se seberealizovat, být "užitečná" v práci, ve společnosti, v církvi a tam se snažit. Myslet si, že škola, kamarádky či pánbíček za mne odpracuje mojí osobní povinnost věnovat dětem čas a energii, je veliká mýlka. Je to dřina, ale vyplatí se, to mi věřte.

0 0
možnosti

DahliaPinata

12. 12. 2010 17:13
výchova

Zkuste změnit taktiku. Jednou prostě neřvat... Vím, je to těžké, zejména když se jedná o vlastní potomky a člověk má pocit zodpovědnosti za ně... ale pomáhá to. Prostě jednou ráno neřvat, s úsměvem dětičky vypravit do školy... budou zírat s otevřenou pusou... a nezbyde jim, než se začít chovat taky tak. Řev, zejména pokud se opakuje pravidelně, děti přijmou za standard, stane se součástí každodenního rituálu a z míry už by je pak vyvedlo jen to, kdyby vás třeba u toho ranního řvaní ranilo... Šetřete síly. šetřete hlasivky. Moje krédo bylo... třikrát v klidu upozorním, místo čtvrtého upozornění přichází dobře mířená rána po zadku. Průměrné dítě dostane dvakrát, potřetí si dá pozor.

0 0
možnosti

Maura Irena

12. 12. 2010 17:11
Já to taky schytala

A já to dostala přímo přes Junga ...V

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1152x
Většinou usměvavá žena středního věku,která se bytostně zajímá o svět kolem sebe,výborná kuchařka, matka 9 dětí a bývalá vedoucí knihovny, nyní na volné noze

Seznam rubrik