Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JPAS

Jindřich Pavlovov alias slinták

14. 3. 2011 16:45
teda když čtu ty vaše články,

teda když čtu ty vaše články, jsem nadšenej, že mě podobná rezignace na můj mozek a rozum minula a netrávím svůj život rozpitváváním kdejakýho ho...

0 0
možnosti
SM

skvělá máma

14. 3. 2011 15:11
církevní školy

Vždyť se o tom v katolické církvi šušká odjakživa, že v dětských domovech a církevních školách jsou pedofilové, ale ty zblblé matky tam děti cpou i u nás. Základní náplní církevní školy je naučit děti absolutní poslušnosti a bezmezné oddanosti Bohu a jeho zástupcům na Zemi. Zástupcem Boha je přeci pan farář a nebo učitel náboženství a Ten když řekne pomodlíme se spolu, " vystrč prdýlku", je to boží vůle a nikomu ani muk, takco jiného má děcko dělat.Je to především vina rodičů, především pobožných matek, že si nedaj pozor na lidi, kteří mají vychovávat jejich děti.

0 0
možnosti
M

Matthias

14. 3. 2011 11:03
asdf

No hlavně církev jako taková je naprosto k ničemu - nadělá více *zla* než *dobra* a její nevyhnutelný zánik bude jenom přínosem.

0 0
možnosti
ZJ

z jara

14. 3. 2011 10:43
slina

Co jiného zbývá, než si po přečtení takovédleho článku řádně odplivnout. A to nemluvím o možnosti potkat p.Paroubkovou někde v kostele jak přijímá buřty s octem, protože ta pšeničná placka omezuje její svobodnou chuť na buřty. Jinak vynikající, velmi zajímavý článek plný objevných postřehů a bravurně napsaný. Že? Milí klikači.

0 0
možnosti
K

KJV

14. 3. 2011 9:17
Privatizace privátního vztahu.

Domnívám se, že jeden z důvodů, proč lidé opouštějí církevní instituce je ten, že tyto organizace si dělají nárok na postavení, které jim nepřísluší. Nárokují si postavení dalšího prostředníka mezi Bohem a člověkem. Bible jasně ukazuje, že jediným prostředníkem mezi Bohem a člověkem je J.Kristus, t.j. osoba, nikoliv instituce či organizace. Vztah k Bohu je skutečně v první řadě privátní záležitost člověka. Křesťanská společenství mají sloužit ke vzájemnému povzbuzení a k budování tohoto vztahu.

     Mnohé církve postupem času dříve či později nenápadně posunuly smysl své činnosti k obhajování a zachování své vlastní existence a vymezení se proti druhým podobným církvím.

    Řada lidí, kteří skutečně usilují o přiblížení se k Bohu, z těchto institucí odchází, či tvoří v rámci těchto institucí svá společenství (je-li to možné). Většina asi z církví odchází v důsledku ztráty víry a zklamání z církví. Církve tak vlastně způsobují pravý opak toho, co bylo původně jejich cílem. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1152x
Většinou usměvavá žena středního věku,která se bytostně zajímá o svět kolem sebe,výborná kuchařka, matka 9 dětí a bývalá vedoucí knihovny, nyní na volné noze

Seznam rubrik