Diskuse

Porody

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Albrus

10. 12. 2011 22:07
Nadutost, nic než nadutost

Tedy myslím, p. Kotmelová, že jste tak akorát čím dál tím více nadutější. Nejen , že Vám to už nikdo nežere, ale i logika věcí se zcela ztrácí v nenávratnu. Inteligentní člověk by se, za takové bláboly, musel stydět.:-)

0 0
možnosti
ZJ

z jara

8. 12. 2011 10:44
Nechutná velkovýroba

Tedy nemyslím porodnice, ale těch devět údajných porodů p. Kotmelové. Je zvláštní, jak je jednoduché se bez práce udělat zajímavým. Ostatně jich ani devět nepopsala a i kdyby, tak  v 80-tých letech u nás spermabanky ještě vůbec neexistovaly.

1 0
možnosti
RB

Bígl

8. 12. 2011 15:12
Re: Nechutná velkovýroba

Vy jste takový kretén, že vám není radno!!!8-o

0 0
možnosti
D

delora

7. 12. 2011 19:53
königsmarková

Když úplně vynechám svůj osobní názor na domácí porody, fakt nikomu nepřijde divné, že ta mučednice IK resuscitovala novorozence stříkáním studené vody????? Nejsem sice porodník, ale o resuscitaci něco vím a fakt, čestné slovo, na mou duši na psí uši, nikde neobsahují guidelines k resce novorozence stříkání vody (jestli to teda nebyla nějaká hodně podivná varianta taktiltní stimulace?). Můžeme si říkat, že se porodník ve dvě v noci málo usmívá (ono to po dohadování se s někým, jestrli je lepší nechat děcko alternativně umřít nebo nealternativně mu pomoct třeba píchnutí vody zas není nic tak nepochopitelného), ale ve špitále je vždycky někdo (spíš více lidí), kteří resuscitaci novorozence ovládají a takové dítě z kompilkovaného porodu má o dost větší šanci na přežití

1 0
možnosti
Q

QQ.

7. 12. 2011 7:19
Zajimave

ze doma nechteji rodit zeny lekarky ani manzelky muzu lekaru, ale takove ty samovzdelane a vsemurozumici bytosti zijici hrozne zdrave, nezerouci maso, nekoukajici na televizi, v zime nezapinajici topeni, no proste eko....;-D

1 0
možnosti
JK

J.K.S

6. 12. 2011 23:52
Rok 1982 v Ostravě

Když jsem čekala první dítě, měly jsme povinné předporodní kurzy, které vedla naše porodní asistentka. Učila nás dýchat, cvičily jsme, popsalanám průběh porodu, doporučila literaturu. Kdo měl zájem, šel se podívat na film o porodu. Moje dítě se narodilo předčasně, nestihla jsem ho. Rodila jsem ve staré porodnici, nová se teprve stavěla. Všechny asistentky se ke mně chovaly hezky, mohla jsem si chodit do sprchy, procházet se, dělat cokoliv, co mi ulevilo od bolesti. Jen se ode mne očekávalo, že nebudu rušit ostatní rodičky. Já jsem je nevnímala, zajímalo mě jen moje dítě. Udivuje mě, že o pár let později už se tyto kurzy nedělalym, protože já na ně chodila i v roce 1984, kdy jsem čekala druhé dítě.

1 0
možnosti
JK

J.K.S

6. 12. 2011 23:57
Re: Rok 1982 v Ostravě

Abych ale nevypadala, že nepřeji pokroku v této oblasti - jsem ráda, že teď mají maminky větší možnost vybrat si, kde přivedou své dítě na svět a jakým způsobem. Hlavně kvůli své dceři, která mi slíbila mé první vnouče do tří let:-). Občas ale vnímám některé iniciativy jako zbytečně hysterické. Nesetkala jsem se s lékařem, který by se sadisticky vyžíval v tom, že může pacientům působit utrpení, jak to líčí aktivistky. Nebo že by se za těch třicet let objevila generace sadistů v bílých pláštích?

0 0
možnosti
MN

Realista

6. 12. 2011 21:36
Porod doma je krokem zpět a je to velké zdravotní riziko!

Souhlasím s Vámi a každému je to jasné, že porod v nemocnici a chování některých zdravotníků ženy traumatizuje. Jenže při domácím porodu nedokáže porodní asistentka v připadě komplikací poskytnout tu nejlepší péči, která je v daném regionu k dispozici a na to odsouzená porodní asistentka doplatila. Znalecké posudky prostě nemohou dopadnout pro porodní asistentky dobře. Když porod dopadne, tak má průšvih, protože je tady to silné "co kdyby byl k dispozici lekařský tým a vybavený špitál". Vy jste velice zdatná samice (to je obdiv a ne urážka), ale nabádáte ty méně zdatné k riskování.

1 0
možnosti
EK

Y.N

7. 12. 2011 1:44
Re: Porod doma je krokem zpět a je to velké zdravotní riziko!

Znalecké posudky jsou v ČR účelové, je dost případů ve špitálech, které právě znalecké posudky bagatelizují. Nedávno tu byl článek jak v Motole dopadl špatně porod a myslíte, a přitom tato nemocnice vykřikovala, že u nich by se nic takového nestalo. 

Nějak stále neslyším od našich lékařů, že se nad sebou zamyslí a začnou se k ženám chovat normálně a ne povýšenecky. Že by jejich ego nějak utrpělo?

2 0
možnosti
TH

Gmurr

6. 12. 2011 19:28
musim rici, ze by me asi k smrti sokovalo

kdybych byla pritomna porodu dalsich sesti zen, ktere jsem v zivote nevidela. No lekarska etika nicmoc....ufffff...

3 0
možnosti

oldiess

6. 12. 2011 21:45
Re: musim rici, ze by me asi k smrti sokovalo

všechno bych zase nevěřil, to jako rodily na pokoji?  sál se šesti stoly bych tedy chtěl vidět - navíc i populárně naučných knížek bylo dost, o mateřství i o porodech

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1152x
Většinou usměvavá žena středního věku,která se bytostně zajímá o svět kolem sebe,výborná kuchařka, matka 9 dětí a bývalá vedoucí knihovny, nyní na volné noze

Seznam rubrik