Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

z jara

2. 3. 2010 11:56
RUDÉ SÁČKO

Na Vaše benefity, paní psavkyně, platíme daněmi my všichni. Né každý má žaludek žít z přídavků na děti a pak si chodit odpočívat do knihovny za státní peníze. Věřte, že většina lidí skutečně pracuje a ne jen chodí do práce!!  Vy jste asi vyrostla v ideálech komunismu, zřejmě úspěšná svazačka, otec jistě skalní komunista. Ostatně to rudé sáčko ladí;-€

0 0
možnosti
H0

hasmen 01

2. 3. 2010 11:59
Re: RUDÉ SÁČKO

Vem si prášek...

0 0
možnosti
PM

vincenzo

28. 2. 2010 19:40
to Libri

a jsme u toho,že zaměstnavatel chce nějakým způsobem nalákat k sobě pracovníky,případně je odměnit nad rámec mzdy a zaplatí mu "něco" (viz Váš příspěvek) a Vy z toho máte znovu platit. To může vést k tomu,že se upustí od benefitů a začne být tlak na zvýšení platů

0 0
možnosti

Libri

1. 3. 2010 1:21
Re: to Libri

na zvyšování platů nevidím nic špatného, pokud odpovídá zvyšující se produktivitě a ne zbožným přáním proletariátu. je mi šumák zda přidáno dostanu ve mzdě nebo v benefitech. problém socialistické evropy je v nepřehledném způsobu danění (vedení účetnictví a kontrola vybraných daní zaměstnává zbytečně mnoho lidí, což efektivitu daní dost znehodnocuje a nezapomínejme na rostoucí šedou ekonomiku). další problém je v neustálém nárustu tohoto zdanění, což vede k odlivu pracovních příležitostí do příznivějších končin. vadí mi snaha hodit řešení omylů establišmejdu pouze na bedra těch nejvíce produktivních. Odpor vydělávajících k okrádání daněmi se nyní řeší šedou ekonomikou, logicky klesá státu příjem (nejen kvůli krizi), proto se hledají cesty jak ještě více okrádat, což povede k odchodu velkých plátců daní do daňových rájů. pak se asi začnou znárodňovat majetky, ale to už tady nebudu :)

a to jsem ještě zvědavý jak budou politici obhajovat, že za pár let budeme dotovat EU.

0 0
možnosti
S

snaduzdost

28. 2. 2010 15:25
Zaměstnanecké benefity

Lidi, vždyť to je hrozný. Ta individua, která v televizi ty jejich benefity  hájí, vystupují ve značkových bundách, drahých, módních oblečeních, kouří doutníky, rochní si a my, kteří  kupujeme ve slevách a v sekáči a prostě žmolíme korunu ke koruně si o nějakém benefitu můžeme jenom nechat zdát. A to zdanění těch benefitů toho vymóděnýho odborářskýho  panstva  by nám prostým lidem mohlo jenom  pomoci a bylo by víc na potřeby pro chudé.  Je to od odborářů fuj!  O to odbory nesmějí bojovat! Takoví odboráři nás prosté lidi jenom okrádají.  Ti odboráři, co hájí své benefity jsou  vykořisťovatelé, kteří bojují o nadhodnotu své práce, místo co by ji nechali přerozdělovat!  Vždyť jak  ta by mohla pomoc nám chudým!  Ať vláda vyhlásí stanné právo a stávku zakáže. Říká, že to má za pár, tak jí politicky o nic nejde. A zemi a nám  chudým a potřebným pomůže. To by bylo záslužné.

0 0
možnosti
ZK

SID09

28. 2. 2010 17:35
Re: Zaměstnanecké benefity

Poznal jsem osobně 2 vysoké odboráře krajského formátu. Fuj, fuj, fuj - hledají jen svůj osobní prospěch a k tomu potřebují nějaký masy tupých hlav, které budou ochotny je poslouchat. ;-O!!

0 0
možnosti
PM

vincenzo

27. 2. 2010 23:32
úzký rozhled

Lidi,to máte tak úzký rozhled? Zaměstnanecké benefity nejsou jen režijní jízdenky a stravenky. Ale jsou to třeba i 2-3dny pracovního volna(zejména pro ženy,kdy mají své dny :-)))  ),příspěvek na sportovní vyžití,vstupenky na koncerty (divadlo,muzikál). Největší náš operátor nabízí jako benefit volání zdarma + sms a mms. Další benefity jsou příspěvek na penzijko-životku,týden dovolené navíc,nákup zboží za výrobní náklady,příspěvky na vzdělávání,mobilní telefon,auto i k soukromým účelům (možnost odkupu těchto vyřazených věcí),notebook.

Toto je převážná část možných benefitů,které zaměstnavatelé nabízejí,ale nemusí a z toho by se měli nyní odvádět daně. Opravdu se to netýká nikoho z Vás či Vaší rodiny? 

0 0
možnosti
JZ

qqx

28. 2. 2010 0:43
Re: úzký rozhled

Z toho, co jste vyjmenoval, se už DPH dávno platí, pokud daný benefit dani podléhá. Takže jedinou změnou je základ daně. A cena obvyklá se nechá stanovit všelijak. Opravdu si myslíte, že celoroční jízdné zdarma má hodnotu 250 Kč ?

DPH odvádí zaměstnavatel a je pouze na něm nebo na dohodě se zaměstnanci, jestli dá DPH k úhradě zaměstnancům nebo jej zapatí ze svého (čistého zisku).

Daně z příjmu zaměstnanců se celý ten cirkus vůbec netýká.

0 0
možnosti
FP

forhend

27. 2. 2010 22:23
Úplně se nabízí,

když nemohu mít já, tak nikdo...:-(

0 0
možnosti

Libri

27. 2. 2010 21:15
jj

taky jsem v práci nespokojen. naše zlatnictví prodělává, prodejna je špinavá, otvírací hodiny se nedodržují a majitel je navíc antisociální živel. začínám stávku, abych měl nárok na jeden zlatý prstýnek ročně, taky jeden pro manželku a ještě pro děti. stravenky ty a´t si strčí někam.... chci každý den pečený holuby. doufám že se přidají i ostatní profese, protože musíme být přece navzájem solidární.

0 0
možnosti
PC

Poslední Czarnian

27. 2. 2010 20:41
Knihovny

Zajímavý, pokud vím, tak knihovnice nejsou nijak zvlášť dobře placený, ale na neochotnou, naštvanou nebo blbou knihovnici jsem ještě nenarazil:-P

0 0
možnosti
RK

Rommik

27. 2. 2010 20:40
Tak to jste přehnala !!!

Co jste si to dovolila !!! Vždyť Vy jste napsala pravdu, ženská nešťastná !!! To se nesmí, budete prohlášena za modrobolševika a určitě jste tu knihovnu vytunelovala. A Jyrkas se hned po volbách podívá na to, jak to že tam ještě nemáte odbory a také to, že Vám tam někdo nechal dvacku za to že byl spokojený !!! Hned na Vás vyšůe finanční úřad. Tak to mrhat pěnězi. A pak není na ty benefity.......................R^

0 0
možnosti
RR

rezjir

27. 2. 2010 20:31
Největším vaším benefitem

je vaše krásná tvář na té foto. Kde máte tu knihovnu, rád si u vás půjčím knihu?

0 0
možnosti