Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Japonsko má nejvyšší vládní dluh na světě, ale také 2. nejvyšší devizové rezervy. Obchodní bilance je většinou pozitivní, Japonci si nežijí nad výkon ekonomiky. Myslím si, že pomoc by měla dostat vláda od centrální banky, v článku je uveden odstavec, kde se píše o kvantitativním uvolňování a zastavení zadlužování. Taky by měli japonci zvážit zvýšení daní z přijmů a majetkových daní. Aby motivovali ziskové podnikatele více k investicím, než úsporám. Nejde ani tak o přímý primární nárůst inkasa státu z daní, ale hlavně o sekundární nárůst příjmu státu.

0 0
možnosti
PK

P54a22v70e73l 18K49u73r31a26l

6. 11. 2012 19:33

Problémem je že ta vláda si tu pomoc bere... prodejem dluhpoisů vlastním občanům a penzijním fondům...

Kvalitativní uvolňování dělat zkoušel... problém je že valná většina dovozu surovin se stejně realizuje v dollarech... a nějak masivně uvolňovat Yeny tedy nepřináší žádné velké šance.

K investicím může motivovat maximálně to že jim zaručíte že na začátku budou mít víc peněz než na začátku... alespoň ke smysluplným investicím. Ovšem to co píšete spíš zajistí že budou prostředky přesouvat někam kde není tak velká inflace... je ti jistější než riskantní investice.

Problém je že Japonsko už "investice" stimulovalo tolik že v podstatě není šance aby jakákoli akce měla nějaký efekt oproti současnému stavu.

0 0
možnosti
Foto

M86a62r17t91i85n 52L78ö29w

6. 11. 2012 1:58

No jo no. Proste to nende i kdyby se nekdo na hlavu stavel ;-D. Ale na kazdou svini se vari voda. Fyzikalni zakony plati pro vsechny bez rozdilu. Cifry nekde na ucte ani papiry v trezorech na tom nic nezmeni...

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 711x
Jsem překladatelem, zastupitelem městské části Brno-Černovice. Zajímá mě sport, ekonomika, lingvistika, cestování a domácí i mezinárodní politika.