Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

falm

18. 3. 2012 18:25
Máte poněkud scestné představy

ad1/ - turistický ruch = cyklostezky? Obávám se, že to vidíte úzkým profilem bicyklového fandy. Nebo si myslíte, že budete schopen iniciovat vytvoření něčeho tak úžasného, abyste k tomu přiákal turisty dejme tomu z Oloumouce? A víc nevymyslíte? Co třeba takový sportovní zážitkový "skanzen" s provazovými mosty atd. ? Autodrážní plochu pro mini auta s výukou dopravnách pravidel? A nebo minogolfové hřiště, skateboardová plocha, lezecká zeď...?

ad 2/ - Odkdy mají místní tolik prostředků, aby mohli podporovat? Tyto věci se dají dělat jedině v součinnosti.  Jenže v českém klientelském prostředí je to zkrátka problém.

ad 3/ - zpřístupnění škoslkých zařízení veřejnosti má především personální problémy a problémy hygienické. Maximálně by se mohlo jednat oklubové sportovní využití, nikoli, že si pustíte kde koho kamkoli. To byste se jednak nedoplatil, jednak by vás asi hygienici brzy nabodli na vidle.

ad 4/ - nechte si propočítat kolik na mezinárodní akci vydělali místní podnikatelé...

0 0
možnosti
L

ladislavkotik

18. 3. 2012 18:49
Re: Máte poněkud scestné představy

Díky za názor. Určitě nemám patent na rozum :-), tak zkusím reagovat:

ad 1) myslím, že cyklistika může přilákat turisty nejen z Olomouce, ale samozřejmě i vámi uvedené aktivity jsou možné.

ad 2) divil byste se, nějaký rok se pohybuji ve sportovním prostředí a dotace obcí tvoří velkou část příjmů sportovních klubů. Samozřejmě je to obec od obce rozdílné, ale pokud obec chce aktivity podpořit, tak tu možnost má.

ad 3) ano, je tam spoustu problémů. Ani nám se to zatím nepodařilo uskutečnit, ale možná právě zdě by kraj mohl nastavit nějaká pravidla.

ad 4) Někteří podnikatelé určitě vydělají a zaplatí i daně státu, ale četl jsem mnoho studií, kde vychází přínos velkých sportovních akcí pro region negativně. Dám jeden příklad: spousta lidí, kteří na akci přijedou, pokud jsou místní, by peníze vložené do vstupného utratila také v regionu, jednom jinde. A tak bych mohl pokračovat. Ale, jak píši. Chtělo by to skutečně seriózní studii a ne, že hejtman či primátor řekne, že je to dobré.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 711x
Jsem překladatelem, zastupitelem městské části Brno-Černovice. Zajímá mě sport, ekonomika, lingvistika, cestování a domácí i mezinárodní politika.