Ideální byt

Doufala jsem, že píšu nekonfliktní blog s porozuměním pro své bližní. Asi jsem byla příliš kritická a tak se to pokusím napravit. Budu chválit, chválit a chváli. Toto je tedy ideální český byt tak, jak nám o něm vyprávěla třeba paní Jaruš.

To už je ňákej rok zpátky, co sem se vdávala. To víte, že sme s tim mym chtěli, abysme to tu měli hezký. Obyvák jsme vymalovali na oranžovo, viděla sem to u sousedky a je to taková veselá barva jako sluníčko. Ve slevě jsme dostali takovou veselou květovanou sedačku. To vite, táta, teda ten muj, když se dívá na fotbal, tu tam něco vylije nebo si sedne do čipsů. Tak sme jako mysleli, že na ní nebude ňákej ten flek vidět. Televizi máme velikou, tu placatou, stála fůru peněz, eště dneska jí nemáme splacenou. Ale to víte, člověk příde z práce utahanej a co taky tady večer dělat. Někdy mi ale z toho trochu bolej voči. No a pak tam máme takový hezoučký skříňky, já nevim, za dřeva asi nejsou, nebyly drahý. Koupila jsem na ně takový umělý kytky, nemusej se zelejvat a sou pořád pěkně zelený. A na zeď jsme si pověsili takový krásný slunečnice, ňákej slavnej malíř to maloval. No k tomu oranžovýmu se pěkně hoděj.

Kuchyň máme sice starou, ale táta udělal nový dvířka. Tedy ještě mu asi dvoje chyběj, ale snad to do léta dodělá. Jen jsme to úplně nedomysleli a nemůžu úplně votevřít dveře vod lednice. Ale to je maličnost, trochu hnu se stolem a židlema a je to. Když jsme byli v lázních, koupili jsme si takový malovaný hrníčky, tak mi na ně ten muj udělal pěknou poličku. No a taky tam mám skleničky, co mi daly holky v práci.

Někde sem četla, že v ložnici má bejt zelená barva, že to pěkně uspává. Asi jsme to trochu přehnali, je to tam teď dost tmavý, ale co, člověk se tam de stejně jen vyspat. Na stěnách tam mám pěkně zarámovaný fotky z dovolený. A ještě sem zapomněla, že jsme si z Egypta přivezli takový ty jejich fajfky a dva velbloudy. Tak jednoho máme v obýváku a jednoho jsme dali na záchod, nějak se nikam nehodil.

Pak máme ještě takovej malej pokojíček, ale tam dáváme jen takový starý harampádí, asi to budem taky muset jednou vyklidit. No a nakonec záchod a koupelna. Já si hrozně ráda kupuje všelijakou tu kosmetiku, už to pomalu nemám kam dávat. No a to bude asi všechno. Hlavně, že je nám tu s tátou dobře, když si sednem v kuchyni ke kafíčku a rozsvítíme si takovou tu fialovou střapatou lampičku, co nám dala dcera k Vánocům, za nic bych to nevyměnila.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Kostová | pátek 10.2.2012 16:12 | karma článku: 9,72 | přečteno: 993x
  • Další články autora

Veronika Kostová

Street art v galerii???

3.12.2012 v 19:27 | Karma: 6,36

Veronika Kostová

Jaký názor na to máte vy?

8.7.2012 v 17:46 | Karma: 9,22

Veronika Kostová

Je to ještě umění?

10.6.2012 v 11:49 | Karma: 21,81