Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Podle mě piráti jsou, násilné obsazování cizího majetku se takto dá klasifikovat. Měli se držet kampaní v tisku, informování veřejnosti o riziku těžby v těchto podmínkách, a nikoli šplhat na plošinu. Prostě forma u nich převážila nad obsahem a to ne poprvé. To, že se označí za aktivisty jim přece nedává žádné právo porušovat zákony, bezpečnostní směrnice a poškozovat cizí majetek.

3 1
možnosti
MI

M90a82r61t79i78n 44I78g90u11e

28. 11. 2013 7:39

..ovšem jejich strategie je přesně opačná - indoktrinovat veřejné mínění v tom smyslu, že aktivista a cokoli kolem nich je pozitivní (byť jsou použité prostředky klasifikovatelné jako terorismus v mnoha případech), naopak jakákoli argumentace proti je a priori negativní.

1 0
možnosti
Foto

Vážená, aniž bych chtěl komentovat drsnou ruskou politiku životního prostředí a nakládání s nerostnými zdroji, je nutno dodat, že

členové Greenpeace věděli do čeho jdou, proti komu jdou a jako takoví museli počítat s tím, že případné represe budou tvrdé.

Jestli počítali s tím, že to bude klasická provokačka, kde zamávají praporem, nechají se u toho slavně vyfotograafovat a hrdě odplují, tak to byla parta naivních "sluničkářských dětí", které si teď po právu (ruském právu) vylizují smetanu svých činů.

Pakliže, je kolem ropné věže 3km bezpečnostní zóna, kterou narušili, tak tam zkrátka vnikli protiprávně a musejí se z toho zodpovídat. A zbylé kvalifikace a rekvalifikace jejich jednání jsoiu zktrátka důkazem toho, že si Rusové nenechají nic líbit. Ostatně některé zápaní firmy nejsou v totmo směru o nic lepší, jen to bslí do kutglury globalizace.

Zacházení s obviněnými u ruského soudu, tak jak je popisujete - pokud jste si toho nevšimla z médií - je naprosto standardní ruskou procedurou při soudech a na tom není nic zvláštního.

A na nějaký stín v OSN Rusko zvysoka kašle neb jako zakládají člen má právo veta, to byste měla vědět. A nebo to přinejmenším nezamlřovat. Váš článek je zkrátka v kostce hezkým příkladem toho, že dráždit ruského medvěda se nevyplácí.

2 2
možnosti
Foto

Omlouvám se za tu kupu popletených písmenek, ale vy to jistě zvládnete.

0 0
možnosti