Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RF

Zdravím paní Kostlánová, v článku je dost nepřesností i vyloženě chybných informací (na první pohled je vidět, že mnohé vznikly i nešťastným překladem z cizojazyčných zdrojů - třeba výčet materiální pomoci se tím jenom hemží), to samé se týká i předchozího dílu.

Například ten pilot von Rosen nebyl švagrem Göringa, ale snad - jestli to píšu dobře - jeho synovcem (byl synem sestry první Göringovy manželky). Ani nebyl leteckým esem, tak jak je tento termín běžně chápán (pilot s 5 a více sestřely). V zimní válce létal jako pilot u bombardovací jednotky.

0 0
možnosti
AK

Máte pravdu, spletla jsem se, byl jeho synovcem, zemřel 1977, jeho otec se stejným jménem hrabě Carl Gustaf Rosen, jenž zemřel 1948, byl švagrem HG, omlouvám se.

0 0
možnosti
Foto

Znám velice dobře švédskou hraběcí rodinu von Rosen, pracoval jsem 10 let pro tetu Carl Gustav von Rosen, Metta von Rosen. Carl Gustav byl pro svojí angažovanost na straně slabších, hlavně v Africe, kde také zahynul, v rodině velmi uznávaným.

Jinak, jistě Putin by mohl Karélii vrátit, tak jako Polsko by mohlo vrátit část Německa a Ukrajina Polsku část bývalého Polska, atd., atd.

S Finskem všichni sympatizovali, ale s pomocí to nebylo moc valné.Muselo si pomoci samo. Osobně ve Finsku vidím příklad pro malé země v sousedství nebo pod tlakem velkých mocností. Finsko ukázalo, že to jde se vzepřít a stát za svým.

0 0
možnosti