Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

vynikajici rozbor R^ , a o tom soudku strelneho prachu, pravda, Evropa se v minulem stoleti vyhodila do vzduchu nekolikrat, a USA nas pak davala dohromady, jestli se to bude ale opakovat, USA uz nema ten elan, naladu, prachy a silu dat tak velke uzemi dohromady. A Evropa je opravdu unavena a znechucena sama sebou, pacha sebevrazdu, receno zjednodusene.

0 0
možnosti
Foto

R^! Gratuluji k vynikajícímu článku.

    Evropa nemá žádnou vizi a proto ji nikdo nemůže brát vážně. Na přání Evropských křesťanů Hitler vybil v Evropě židy. Židovská spiritualita byla nosným kmenem pro to vše o co se tu snažilo křesťanství. A to je teď pryč. Křesťané si podřezali kmen, ze kterého vyrůstali.

     Křesťanské fráze odporují nejnovějšímu poznání o člověku. Evropě chybí odpověď na otázku "Kdo je to člověk?" a také "Co je smyslem našeho života?".

    Čeká nás návrat ke kořenům spirituality síly ke zdraví, blahobytu a prosperitě. Žádná transformace křesťanství do této podoby není možná - anebo ještě lépe je naprosto zbytečné se o něco takového snažit - není čas a starého psa novým kouskům nenaučíš.

    Ale jsem optimista, neboť základy již jsou položeny. V podstatě ještě nikdo pořádně nepochopil dosah knížky "Teorie nevzdělanosti". Naše humanitní vzdělanost je naprosto bezcenná - neboť ignoruje podstatu člověka i zákonitosti společenských procesů.

    Křesťanství - a sním i Evropa - pohrdá emocemi a intuicí. Přesto jsou to právě emoce, které tvoří všechny naše vztahy. Co o nich v praxi vědí ti, kdo se cpou do politiky? S praktickým používáním intuice nebude mít problém Čína ani Indie a možná ani islámské státy.     Na co čekáme?

0 0
možnosti
Foto

:-(! Emoce vždy převálcují racio - to je jejich síla a smysl. Proti muslimským emocím Evropa bez židů zatím nemá co postavit.

0 0
možnosti
MP

Vaše články obvykle velmi oceňuji, detailní pohled do historie, velmi často píšete o  věcech, které jsou málo známé, atd.Souhlasím však jenom s málo věcmi v tomto Vašem článku.Nemyslím si, že Evropa nemá co říci současnému světu.Je v ní obrovský vklad kultury, který má nadčasový význam.Francouzská revoluce, Magna charta, ústavy jednotlivých států.Vznik USA, Austrálie, dějiny Evropy a jednotlivých států v ní, to si neseme všichni v genech.Věda na vysoké úrovni...čili další vývoj lidstva závisí nutně na postoji Evropy.Ano, je patrně unavená , jako starý , či stárnoucí intelektuál, ale tento intelektuál toho ještě pořád hodně ví, je třeba s ním počítat a mělo by se s ním počítat pro blaho okolního světa, je to nutnost, nechce li ostatní svět ztratit svoji historii a svědomí.

0 0
možnosti
AK

Naprosto Vás chápu, že nesouhlasíte, já samozřejmě Evropě držím palce, přeji hezký večer, a děkuji za přečtení článku, AK

0 0
možnosti