Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

DaM

15. 2. 2011 10:57
V CR funguje, ...

... bohuzel, prubezne financovany duchodovy system. To znamena, ze vase odvody dnes spotrebovavaji soucasni duchodci, az budete vy v duchodu, bude to aktualne ekonomicky aktivni populace, ktera vam bude "davat" duchod. A protoze se, take bohuzel, pomer duchodcu a ekonomicky aktivnich obyvatel stale zhorsuje ve prospech duchodcu, tento system uz nestaci a je treba ho "vypodlozit" dalsim pilirem - sporenim na duchod.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

15. 2. 2011 11:02
Re: V CR funguje, ...

Až na jednu drobnost, že to spoření na vlastní důchod ten problém demografie vlastně vůbec neřeší. Ti, co s i nenaspoří, stejně dostanou podporu od těch, co si naspořili.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 2. 2011 10:24
Vy fakt nevíte, kam zmizely peníze, které platíte

na důchodové pojištění?  Vy jste nikdy neslyšel, že  je to pojištění průběžné?  Že tedy vaše peníze nejsou ukládány (ani do štrozoku, ani na knížku, ani do fondů). Že jsou propláceny dnešním důchodcům?

Jestli je to pojištění? O tom může být spor. Význam slova však je vždy dán tím, v jakém významu se reálně používá. Důchodovému systému se říká pojištění již půl druha století.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

15. 2. 2011 10:59
A se zdravotním je to podobné

I to zdravotní pojištění je o tom, kdo zaplatí aktuální náklady zdravotnictví. Prostě platí to aktuální plátci daní. A to "pojištění" funguje tak, že máte naději, že se o Vás doktoři postarají a zaplatí to ti, kteří v té době budou platit to pojištění.

0 0
možnosti
B

BigBoomer

15. 2. 2011 10:23
.

Co jste zaplatil nikde není, takový je průběžný systém financování důchodů ... smůla no.

0 0
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik