Z pohádky, do pohádky

 Dennodenně tady čtu, jak jsou lidi pořád víc a víc naštvaní, téměř na každého a na vše. Vláda straší lidi Řeckem, odbory zase straší vládu a přitom podle Kalouska všichni žijeme ve šťastné a bohaté zemi! A kdyby něco, tak se to hodí na VeVerky, ty jsou splachovací...

 Kalouskovi stačí ke štěstí, že chodíme všichni obutí a máme kde bydlet. No, jestli je tohle jeho představa o šťastné a bohaté zemi, tak mi teda není jasné, proč zde zavádět nějaké reformy? A proč tak řve 200 krkavců, že by chtěli malinko přidat? 

 Před "sametovkou" nás komanči krmili pohádkami, jak se jednou budeme mít, až vybudujeme komunismus. Po sametovce jsme zase slýchali pohádky o tom, jak za 5 let (později 10 let) dosáhneme životní úrovně západu. A výsledek? No, obutí jsme a většina z nás i bydlí... Kurňa, to je pokrok!

 Nezbývá, než poděkovat všem politickým esům, která nás k takovému blahobytu přivedla.  Jen mi je trochu divné, jak se za ta léta mění postoje a názory lidí. V době sametovky bylo vydáváno právo na stávku jako zcela demokratický nástroj k vyjádření názoru. Dneska už pro změnu slýcháme, že je to nezodpovědnost a nátlak lůzy. Inu, časy se mění...

  Snad jenom takové malé upozorňění. Proč, když já od státu nic nechci, chce on ode mne stále víc a víc? Proč se mám podílet na sponzorování zlodějů a tunelářů? Je "lůza" každý, kdo nesouhlasí s tzv. reformami nebo spíše pouhým zdražováním všeho všem? Je správné, aby zloději a tuneláři s miliónovými majetky, platili stejné daně jako ti, co nic nerozkradli?

 Nejsem odborář, ale naprosto se nedivím jejich protestům a navíc si myslím, že tady už nejde jenom o reformy, ale o vyjádření názoru voličů o tom, co si myslí o stavu naší země. Je totiž hodně smutné, kam tahle zemička dospěla!

 A copak nám naši drazí politici připraví za pohádky teď? Něco o tom, že musíme být zodpovědni a zacálovat jejich dluhy? Na to je jim lůza dobrá? Smutný...

 Co jsme si zvolili, to máme? Nejsem si jistý, protože v předvolební rétorice to vypadalo se sliby současně vládních stran trošku jinak. Bohužel.

 Při sametovce 1989 jsme si byli všichni rovni. Všichni jsme věřili, že se budeme mít líp. A dneska? Standard -  nadstandart, lůza - nadlidi. Nevím, jestli je dobré, aby se rozdíly ve společnosti prohlubovaly až tolik. Ona by se pak ta lůza mohla taky naštvat! V těch protestech totiž demonstrují pracující lidé, nikoliv pouzí ždímači sociálních dávek!

 Takhle to asi v pohádkách nekončí,  ale život holt není pohádka.

 P.S.: Podle diskuzí posledních dní to vypadá, že celou zemi spasí obyčejný plomby! A kdyby to náhodou nevyšlo, tak dovezeme víc okurek ze Španělska! Nechť vzkvétá náš Jurský park...

Autor: Roman Košťál | pondělí 30.5.2011 11:02 | karma článku: 21,96 | přečteno: 1788x