Vás mám chápat, Vás mám volit? A proč?

 Více než rok zbývá do příštích voleb a jak tak sleduji ten cvrkot posledních dní, tak už byl odstartován předvolební boj. Koaliční přestřelky přidaly na síle a vlastně slovo koalice, je už trochu přežité. Teď už asi nepůjde o nějaké vládnutí, spíše o setrvačnost snažit se z doby co zbývá trhnout, co se dá. 

 Strany se začínají přetahovat o plusové, líbivé body směrem k voličům. Teď třeba Nečas chce zarazit od samého začátku veřejnosti neakceptované sKarty. ODS jako taková oprášila razantní slogany, jenž jsou předvolebním kolovrátkem už asi od revoluce a světe div se, on se na to vždycky někdo chytí. ČSSD prakticky svou kampaň jede už od posledních voleb non-stop a slibuje všem (teda asi mimo parazitů) ráj na zemi. TOPáci ještě stále jedou na vlně prezidenstké volby a dokonce i Kalousek se snaží kapánek upozadit a nebýt až tak na očích. No a Karolíně P. myslím už taky došlo, že teď už ji nikdo nepotřebuje, tudíž se odebrala do své kanceláře ve výtahu, kam se i s celou svou stranou v pohodě vejde. KSČ teď taky radši tiše šoupe nohama, neboť má celkem honičku, jak řešit ty své politruky a bachaře. LEV 21 to snad ani nestojí za zmínku a stejně jako VV jsou jejich šance u příštích voleb zřejmě nulové, ale jistě se budou snažit oslovit voliče.

 A já si tak říkám, proč bych měl někoho hlavně z těch koaličních stran volit...? Myslí si p.Nečas, že zatlačím slzu v oku, ohledně jeho posledního návrhu na zrušení sKarty? A vyvětlí mi jen tak mezi řečí, kdo tu předraženou pitominu zaplatí? Že by to zatáhnul spolu s vládou ze svého? Fakt je premiér tak naivní, a myslí si, že stačí oprášit sbírku letitých pohádek s novým názvem Agenda 2014 a podlomí se mi kolena z pocitu štěstí a sprintem poběžím k urně s modrým ptákem?

 Myslí si třeba TOPka, že jsem totální sklerotik a pozapomenu, kdo konkrétně nese hlavní odpovědnost za IT zakázky na MPSV? Zdá se jim už dostatečně vysvětlená záležitost kolem p.Parkanové? Zdá se jim, že jsem kdy přijal restituce tak, jak byly přijaty za své? Mají dojem, že se mi zdá v pohodě loutkovodič Kalousek? Fakt jsou hrdi na své ministryně ve vládě?

 Mohl bych snad někdy zauvažovat o tom, že to šoupnu LIDEM? No snad jedině, že bych bych prodělal těžkou mrtvici a byl v kómatu. Tady se není k čemu vyjadřovat, snad jen jak se říká: Po nich, ani pes neštěkne.

 O VeVerkách to asi taky nebude. Co nešlo podělat vlastními silami, to dotáhli k dokonalosti zajetí kozáci typu Tluchoře. Neměli nikdy lézt do vlády a dnes bychom se možná bavili o něčem jiném. Ovšem, na kdyby se nehraje...

 Že bych zauvažoval o socanech? To bych musel trpět totální amnézií, neboť plody jejich předchozích vlád jsou hořké ještě dnes a jen člověk bez paměti si může slibovat od ČSSD něco, co se nikdy nenaplní, ale hezky so o tom v opozici povídá. Navíc mám problém s tím, že moje představa o parazitech, je totálně odlišná od filozofie socialistů. Strana, která je ochotna a schopna tvořit na krajích koalice s politrukama a bachařema? Strana hejtmanů Rátha, Palase, France... Přátelé a přítelkyně, asi ne.

 Mohli by mne snad oslovit komunisté? Tak oslovit by mohli, ale to je asi tak všechno. Snad jen stojí za zmínku, že polistopadové vlády to vedou tak úspěšně, že KSČM v krajích oblbla spoustu lidí a jejich preference jsou vysoké. Jenže lidé prostě rádi zapomínají to zlé a pamatují si jen to, co se jim kdysi líbilo. Trochu to připomíná jeden film s Funesem, kde hrál starostu a měl svůj volební plán ve třech bodech: Plná zaměstnanost, plná zaměstnanost a plná zaměstnanost. Pak ještě ti lidé bez negativní paměti zavzpomínají, jak bylo všechno zadarmo a iluze o spáse je tady. To není zásluhou KSČM, to je pouze útěk od reality, kde asociálnost a zlodějiny vnímáme každý den. Ale lék to prostě nebyl, není a nebude.

 SPOZ, KDU-ČSL, Svobodní, Zelení... U nich nevidím vlastně vůbec žádný důvod k jejich volbě. Fanklub Zemana, není žádná přednost a navíc jsou tam lidé už "známí." Křesťanští demokraté se podíleli v minulosti na více vládách a taky nás nespasili. Svobodní, kdo to je? Zelení, to jsou asi ti znalci biomasy a vytvářeči tunelů skrze pohádky o globálním oteplování a dopadů na přírodu. No, pak tam ještě stepuje někde Babišova partička, ale ten pán s mluvou Gustáva Husáka asi můj hlas také neobdrží.

 A Vás všechny mám chápat, Vás mám volit? Teda, tak jsem si hezky vyargumentoval, kdo a proč se mi nelíbí, ale co s tím? No, mám na to ještě rok, ale jestli se něco zásadně nezmění, bude to fakt těžké rozhodování. A co vy? Máte v tom jasno?

 Přeji pěkný den.

  

 

 

Autor: Roman Košťál | sobota 30.3.2013 19:30 | karma článku: 34,70 | přečteno: 2349x