Ty vole, napiš něco o tom blbovi ! On si snad myslí, že ho máme rádi !

Napsal mi jeden známý v narážce na to, že sem tam něco písnu... Narážel tím na pana Kalouska a jeho svatou válku proti Babišovi. Tak jo, něco dám...

Také jsem dnes poslouchal zapáleného bojovníka Kalouska v OVM. Navážel se do Babiše a stále nám urputně tvrdil, že si oligarcha napsal zákon sám pro sebe, a že nás prý dojí o 5 miliard. Pominu-li fakt, že je to prostě blbost, protože z toho nemá nikdo takovou škváru, která je přímo úměrná a dělená pro určité další skupiny, mohu akceptovat fakt, že možná tenhle návrh zákona není zrovna IN, nicméně posloužil jen jako berlička a odrazový můstek pro pana exministra Kalouska.

 Nejsem naivní a vím, že není úplně fajn mít ve vládě člověka, který může vyvolávat určité pochybnosti. Nicméně, je pravdou i to, že nikdo není pod větší kontrolou, něž právě pan Babiš. Z logiky věci by asi jen těžko zadával příčinu k tomu, aby mohl být napadán. A když, nedělal by to tak okatě. Netvrdím, že jsem z toho, jak dopadly volby nadšený, ale prostě musím respektovat fakt, že voliči ho tam dostali i přesto, že věděli, kdo je. Kalousek byl také zvolen a ač se mi to taky nelíbí, respektuji to. Jestli je ale horší mít oligarchu ve vládě, ale zároveň na očích, nebo jestli by nám všem měl lépe sedět Kalouskův model skrytých ksichtů v pozadí, to si netroufám hodnotit.

 Je ovšem pravda, že pan Kalousek za dobu svého působení ve vysoké politice zavdal mraky příčin k pochybnostem o jeho čisté hře. Kdyby se do Babiše pustil někdo, kdo sám nemá tunu másla na hlavě, asi by to vyznělo jinak. Takhle z toho cítím jen hysterii mnohokráte usvědčeného lháře a intrikána, jehož prostě slušně řečeno irituje fakt, že spousta těch skrytých kámošů nemá přísun očekávaných preberend. To je ale problém Kalouskův, ne Babišův.

 A jestli má pan místopředseda TOP 09 pocit, že je svou agresivní rétorikou populární mezi lidem, tak já si to fakt nemyslím. Tohle není konstruktivní opozice, jen arogance a vlastní zapšklost.

 Pěkný den.

Autor: Roman Košťál | neděle 15.3.2015 21:07 | karma článku: 40,05 | přečteno: 2480x