Tomu říkám konzistentní životní a politický postoj!

 Tak jsem se zrovna dosmál, poté co jsem si přečetl poslední komentáře uvažované vládní korytařské rošády. Karolína P.  bude prý šéfovat MO! Svou misi v boji proti korupci už zřejmě považuje za splněnou a chystá se čelit další výzvě.

 Sice jsem se zasmál, ale ono je to spíše k pláči. Nechci dlouze popisovat důvody, vždyť to nakonec vidíme a slyšíme všichni kolem sebe prakticky každý den, ale chtěl jsem jen zpětně zmínit několik málo hlášek pro zasmání. I když pro zasmání... S takovým Danem Landou by to asi spíš fláklo do žita.

 Nedávná minulost... Etický kodex VV, autorky: Lenka Andrýsová a Kačka Peake...

..."Zástupce občanů nesmí v průběhu své funkce změnit politickou stranu, za kterou byl zvolen."

 

 Dodatek ke koaliční smlouvě z konce června 2011: "Koaliční strany se zavazují, že nepostaví fungování vlády na přeběhlících."

 

  A jaká je realita...? Nechci a nebudu to komentovat, poněvadž bych se asi nemohl vtěsnat do mantinelů kodexu etiky a asi by mi to, na rozdíl od Káči neprošlo. Jen si dovolím zmínit takovou drobnost, ten název té obrovské partaje kolem Peake si zaslouží změnu. Navrhoval bych třeba: "SOBĚ" Myslím, že by to mělo větší vypovídající hodnotu.

 Nakonec bych pro vylepšení politického obrazu současnosti ocitoval pana premiéra Nečase: "Zásadně odmítám předsedat vládě se stojedničkovou parlamentní většinou. 

 Jo, jak už jsem zmínil v nadpisu. Tomu říkám konzistentní postoj. Všeobecně se ví, že se u nás v devadesátých letech zhaslo. Rozsvítilo se vůbec od té doby? Všichni odmítají, že by se nějak podíleli na korupci. Tak, pakliže to nikdo nedělal úmyslně, tak to prostě neumí a nemá tam tak, jako tak, co dělat! Na druhou stranu, když p.Peak odejde z pozice vicepremiérky pro boj s korupcí, tak už je asi dobojováno. Akorát nevím, kdo vyhrál. No, ono je to asi jedno... Takže proč by Peake nemohla dělat šéfovou na MO? Sice o tom neví nic, ale to je tady teď stejně každému šumák. Stačí si večer pustit Černý barony a má to i s návodem.

 Přeji pěkný den.

 

Autor: Roman Košťál | středa 5.12.2012 13:25 | karma článku: 34,76 | přečteno: 1641x