Ticho někdy neléčí

 Už je to devět měsíců, kdy byla p.Parkanová vydána sněmovnou k trestnímu stíhání. A od té doby nic, vůbec nic. Jen naprosté ticho. Potichu je najednou její horlivý obhájce Kalousek. Potichu jsou i všechna média. Zvláštní... Ale ono toho ticha je vůbec nějak moc.

netroof.eu

 Když si vzpomenu, co vše se dělo a děje kolem "vinaře roku" Rátha, tak mi to přijde kapánek divné. Tady, kde se jedná o údajnou škodu ve výši 658 miliónů je totální klídek. Snad jen, že se zuby nehty snaží usvědčit jednoho z klíčových aktérů, odejitého a posléze vyšetřovaného, očištěného a poté znovu obviněného p.Daňhela, tak by člověk už ani netušil, že se něco někdy vůbec stalo. Za celou dobu, kromě zmíněné šarády s Daňhelem se neobjevila ani jedna zpráva týkající se této kauzy. Opravdu to už začíná působit tak, že je nutné za každou cenu znevěrohodnit svědka a teprve pak se začne rozplétat kauza samotná. A když si k tomu připočtu ten naprostý klid, tehdy až hysterického Kalouska, slova o odstíhání, nynější naprosté mediální ticho, začíná ve mě sílit přesvědčení, že tohle jednou dospěje ke "Kalouskovu standardu"...

 Dnes jsem poslouchal v OVM toho fotovoltaického dobroděje p.Shenara, jenž se šesti kmenovými zaměstnanci staví pro ČEZ tyhle ždímačky na peníze daňových poplatníků, který neřekl v podstatě nic, ale naprosto vše v čem se angažuje je naprosto běžné a tedy i legální. Kdo je majitel toho nebo toho, to nám může být šumák, že mu zainvestovali právníci z okolí Rittiga je normál a BIS prostě nemá pravdu. Já do dneška ani toho pána neznal, ale když si uvědomím, že takových se v našem byznysu vyskytuje hafo a uvážím-li v jakých se to pohybuje částkách, které následně končí v daňových rájích, tak to je k zamyšlení.

 A v kontextu s gigalumpárnama, co se zde dějí i s oficiálním posvěcením státu, mi přijdou výroky nejen p.Mládka, ale i spousty dalších napříč stranami, jako z jiné planety. Megazlodějiny, často i přímo pánů politiků (a byl by to slušný seznam), se nestydí sanovat a doslova krást v podobě všech možných daní z peněženek občanů. Byli to politici, nikoliv občané, kdo dostal tuhle zemi do stavu, v jakém nyní je. Kradlo se při zhasnutí a dnes už se ani nezhasíná a krade se dál. Nikdo nemá žádnou přímou odpovědnost, všichni mají leda tak plnou papulu kydů. A pak se před kamery postaví otylý zpocený politik a začne nazývat živnostníky parazity? Jakýkoliv živnostník i kdyby neodvedl ani kačku, je pořád pro stát levnější, než když půjde na podporu. Ále... čert to vem.

 Všude dnes slyšíme, že se musí zvýšit daňě takové a makové, aby prý bylo na to, či to... Já si myslím, že důležitější je přestat krást a zlodějiny trestat, povyhazovat a bez náhrady zrušit mraky úřednických míst, která stejně vznikla jen pro známé a známé jejich známých. Nevyhazovat veřejné finance na nefunkční a předražené zakázky a ono by to možná šlo. Jistě, už by to prostě nefungovalo v těch vyjetých kolejích Kalouskových standardů... Ale to by snad bylo jenom dobře.

 Ano, skutečně je tady spousta parazitů, jen je potřeba hledat kapku jinde.

 Přeji pěkný den.

Autor: Roman Košťál | neděle 24.3.2013 20:05 | karma článku: 33,72 | přečteno: 1081x