Stydět se za značku ODS? To je nutnost!

Pakliže by někdo schvaloval současný trend ODS, tak to není normální. To by vlastně znamenalo, schvalovat všechny hnusy současnosti a brát je jako běžný standard. Doufám, že tak daleko, ještě nejsme!

 Bohužel, je fakt, že stydět by se měla naprostá většina společnosti, neboť tu značku od roku 1989, mohutně volila. Nechci nikomu sahat do svědomí, ale ODS, nikdy nebyla jiná, než je teď. Jen se to malinko odkopalo, nic víc. Začalo to kupónovkou a přes všechny ty kmotry, to dospělo tam, kde to je dnes. A myslím, že je moc fajn, vidět realitu.

 Kdo si ale myslí, že volba socanů nebo komunistů něco vyřeší, tak se šeredně plete! ODS je stejně špatná značka, jako ČSSD, KSČM, TOP09, či kdokoliv jiný. Bohužel jsme dospěli do stavu, kde není koho volit. Můžeme prostřednictvím voleb vyměnit barvy dresů, ale obsah se nezmnění. Mafie naprosto prorostla do celé podstaty politiky a změna v současném stavu, je prakticky nemožná. Volby nezmění, už naprosto nic. Je to jen naivní představa o občanské volnosti. A protestní volba KSČM? Blbost, která neovlivní nic. Copak si někdo myslí, že komunisti žili do teď ve vzduchoprázdnu? Myslíte si, že nikdy nijak nehlasovali? Že se nijak na tom hnusu tady nepodíleli? Kdepak, oni v tom mají taky své třešničky na dortu. Jen využívali závětří a teď by se rádi postavili do role "spravedlivých a čistých". Fakt tomu chce někdo věřit? Opravdu nestačilo těch 40 let?

 Skutečně bychom se měli stydět všichni, ale ne pouze za značku ODS. To je jen zástupný symbol demokracie, kterou v podstatě volbou KSČM ztrácíme. To je to stěžejní, co bychom si měli všichni uvědomit. Je potřeba překopat celý systém, volba mezi lumpy nám nikomu nepomůže vůbec v ničem. Neexistuje menší nebo větší zlo. Zlo, prostě vždycky bude zlem. Nebaví mě volit toho, kdo mě zastřelí.

 Není to jednoduchá doba, ale přispěli jsme k ní tak nějak sami. Volili jsme všelijaké kupónovky a pastelky, a tak nějak jsme si nevšimli, jak si to tady kmotři a veksláci, tak hezky rozparcelovali. Naběhli jsme si na všelijaké jistoty desetinásobků a přestali používat rozum. Chce se mi říct, dobře nám tak! A teď by to spousta lidí chtěla řešit skrze komanče? Brr...

I když je venku hnusně, tak přeji pěkný den.

Autor: Roman Košťál | neděle 21.10.2012 13:25 | karma článku: 24,89 | přečteno: 1917x