Staří estébáci se vracejí...

 Kalousek, jakožto ten správný konstruktivně-opoziční bohatýr, si našel cíl svého boje za záchranu té správné demokracie v šéfovi defacto protestního hnutí. Kam se podívá, vidí Babiše. Zkusil se někdy ale pan exministr zeptat sám sebe, proč dostal Babiš ve volbách tolik hlasů, kolik dostal? A nemá on sám na tom nemalý podíl?

 Babiš šel do voleb zatížen probíhající kauzou o jeho případné splupráci s StB. I přesto se vlastně stal faktickým vítězem voleb. Ponechám stranou, nakolik je to vypovídající směrem k minulosti, nakolik už lidé zapomněli na doby totalitní, nakolik si váží oné pokřivené demokracie tak, jak nám ji zde přes dvacet let káží lidé s čistým lustračním osvědčením, ale přesto tak zprofanovaní, že dostávají na frak už při kdejakých volbách na všech úrovních.

 Někdy až hysterické výkřiky ze strany těch "konstruktivně-opozičních" bijců za výdobytky polistopadové demokracie, chvílemi působí spíše jen jako panická obava z toho, že končí doba "hájení." Lidem už prostě začíná většinově docházet, že věřit těm, kdo tuto zemi doslova zbídačili již nelze. Do stavu, v jakém se naše země po neustálých reformách všech možných reforem a následném reformování nereformovatelných idiotských reforem dostala, tam nás nezavlekla lůza, nebo agenti StB, tam nás přivedli právě ti Kalousci, Klausové, Grossové a mnoho dalších, jež se nám nabízeli jako elita národa. Ti, kteří nás vedou k blahobytu a prosperitě. A tak nastala celkem přirozeně doba, kdy Kalouskům a Nečasům, ale pomalu i Sobotkům začíná zvonit hrana. Čtvrt století od roku 1989 se jeví velké části veřejnosti nutnost jakéhosi kusu papíru už celkem o ničem. Čemu se také divit, když třeba nový plzeňský hejtman, bývalý komunista s velkým K, má hnedle dvě čistá lustrační osvědčení. Navíc, i kdyby se Kalousek uvztekal, i kdyby mu prdla cévka a následně tahal nohu, nezmění nic na faktu, že Babiš dává lidem práci, kdežto náš bývalý nejlepší ministr financi v galaxii, svými geniálními politicko-morálně-vyváženými tahy, se nemalou měrou zasloužil spíše o opak.

 Teď aktuálně se zrovna Kalousek čertí skrze avizované odvolání šéfa jeho finančního analytického odboru (volně přeloženo: Kalouskova BIS). Prý odborník, který konečně tento spící odbor probudil. Tak jistě, třeba takový Vondra by mohl vyprávět. Ten odbor mu celkem slušně zaříznul politickou kariéru skrze okolnosti ProMoPro. Ne, že by to bylo na škodu, ovšem jasně to ukázalo na funkčnost a cíle onoho odboru. Mohl bych se také zeptat, když byl ten skutečný machr Cicer tak fantasticky výkonný, proč se nejuknul a nerozšifroval záležitosti kolem účtů Janouška, Rittiga a dalších šíbrů. Nakolik čisté jsou pohyby na účtech přátel pana exministra jako třeba Hávy a Šťávy. Že by nebyl zájem?

 Takže ano, možná se estébáci vracejí, možná... Je ale otázkou, zda mohou dnes škodit více než ti borci s čistým lustrákem, ale naprosto pokřiveným viděním světa a morálním kreditem, který většina národa ráda vyměnila za koblihu či ideu změn. Někdo rozdá pár koblih, jiný nakoupí třeba nefunkční padáky... A kdože to chtěl vládnout s komunisty?

 

 Přeji pěkný den.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Košťál | sobota 1.2.2014 20:11 | karma článku: 31,34 | přečteno: 1271x