Standardtní Kalouskova Casa

Casa: 658 miliónů do mínusu? Standard. Církevní restituce cca 150miliard? Standard. Prostě nadstardantně se chová pouze "parta plukovníků"! Nic víc, nic míň. A chudák kamarád Háva, ten na to jenom doplácí! A co teprve "bílý kůň" Vlastička.

 Podle p. Nečase nemůže o složení vlády rozhodovat parta policejních plukovníků. OK, ale nějak si zároveň nejsem vědom, že bych dával u voleb hlas třeba straně "LIDEM". A najednou tu ta strana je a dokonce zastoupena ve vládě! To myslí premiér vážně? Tohle mu přijde jako v pohodě, ale když se do pánů politiků naveze, a podle všeho oprávněně, i policie, tak je to najednou zvůle a hon na čarodějnice? Zvláštní...

 Nevidím do toho natolik, abych nějak těžce moralizoval. Ale z toho co vím, tak spojení Kalousek+Háva=Omnipol. Není to trošinku zvláštní? K tomu všemu si přidám kauzu Janoušek+Béhm, Pandury+Dinga, Opencard, DP, Pozemkový fond, MUS a všechen ten další hnus a co mi z toho vyjde? Moje milá vládo, vy nemáte absolutně žádné právo vyžadovat po občanech jakékoliv úspory, neboť svým jednáním jste zapříčinili takové škody, jejichž rozsah přesahuje hravě i celý rozpočet! Vy a jenom Vy, musíte ty škrty vykompenzovat na svůj účet. Ten propad veřejných financí, tady nezpůsobili důchodci, ale Vy, páni politici napříč spektrem! Chyťte se už konečně za nos a začněte se chovat jako řádní hospodáři! Politika má být službou a ne osobním či stranickým byznysem. Doba velkého Václava K. a tunelování za bílého dne, případně při zhasnutí, je už (aspoň tomu chci věřit) nenávratně pryč! A i Terminátor Kalousek doufám, už také směřuje do stanice "STOP"!

 Moc si přeji, aby ta "parta plukovníků", neztratila tah na branku! Fakt moc. Navíc, nevidím jedinný rozumný důvod k tomu, aby byly politické strany financovány ze strany státu. Proč? Vždyť, jestli jsou pro občany tak životně důležité, tak si je určitě radostně zafinancují sami! Proč bychom měli přispívat na někoho, kdo stejně ve finále odmítá za své konání nést jakoukoliv odpovědnost? Ať se ty partaje financují samy, ale ne z veřejných peněz nebo podle modelu Drobil. Já, všechny ty zadarmo drahý spolky, k životu nepotřebuji a nevidím sebemenší důvod k tomu, abych se podílel na jejich financování. Vždyť už přeci dávno v jedné přiblblé reality "Vyvolení" tvrdili, že : Nejlepší zústanou!

 Tak se teda ukažte!

 

 P.S.: Když si člověk uvědomí, kolik se tady za těch více než 20let "ztratilo" peněz, tak je mu z toho blivno. Sakra, to by bylo rozpočtů! Ti, co zde bezostyšně po celou dobu "odklání" nám najednou budou tvrdit, že si žijeme nad poměry? Jo, ve srovnání třeba z Afganistánem je to super, ale to má být to pravé měřítko? Tak, tomu už snad nemůže věřit vůbec nikdo! Připadám si spíš jako v Absurdistánu! Kde zůstaly pohádky p.Klause o tom, jak doženeme během pěti, poté deseti let vyspělou evropu? My jsme ji dohnali a taky předehnali, především a pouze snad jenom v míře korupce. Smutný výsledek.

  A když potom slyším třeba v Hyde Parku "doživotního poslance" Marka Bendu, tak je mi z toho všelijak. Takoví lidé nemají (nejen) v politice co dělat! I z toho důvodu vítám konání policie z poslední doby. Je dobré vidět snahu o nápravu těch politických "standardů" a naopak velké obavy p.Kalouska a spol.

 

 Snad se to konečně začíná měnit. Přeji pěkný den.

 

 

 

 

Autor: Roman Košťál | sobota 16.6.2012 15:55 | karma článku: 31,44 | přečteno: 2412x