Policejní akademie, aneb za vše může John?

 Tak jestli jsou jediné argumenty pro petici na odvolání p. Johna ty, které jsem slyšel ve včerejším Hyde Parku, tak musím říct, že si naopak přeji, aby tam současný ministr vydržel co možná nejdéle. Odpovědi předsedy nezávislých odborů PČR p. Štepánka mě pouze utvrdily v tom, že John má vlastně pravdu.  Namítat, že třeba  mladí policisté přijdou díky ůsporám o 6 000,- a přitom chudáci musí platit hypotéku na bydlení je pro mě ůsměvné. Ne, že bych jim nepřál vyšší platy, ale proč by měli být vyjímkou zrovna policajti? Copak jiní mladí lidé nemají stejné problémy a při tom nižší plat? Že nasazují život při výkonu svého povolání není až tak ůplně ready. Jezdit v autě a chytat po zavolání ochranky zlodějíčky v hypermarketech pro mě není až tak kdovíjaké hrdinství. Nechci to všeobecně zlehčovat, vím, že je spousta i opravdu nebezpečných situací, do kterých se i řadoví policajti dostanou, ale přeci jen...  Když i p. Štepánek připustí, že jít po velkých rybách  nemá smysl, protože oni na to mají a prostě si tu beztrestnost zaplatí, tak to sorry! To je podle mě jasně plusový bod pro p. Johna, který právě po těch velkých rybách chce jít. Nechci policajty v autech, ale mezi lidmi! Pakliže je to pro ně problém, tak by neměli vyzývat k odchodu ministra, který asi jako první po revoluci, prostě chce na prvním místě výsledky a ne výplaty, ale sebe! Tohle povolání by nemělo být vykonávané v první řadě kvůli penězům!

 Mám dost všech předešlých ministrů, kteří sice byli asi manažérsky schopnější, a to čehokoliv, než současný šéf. Nechci prostě kmotry v čele policie, kteří asi umějí sehnat na chod policie větší finance než jsou teď, ale zase na úkor všech možných prádelen a podobně.

 Jestli by se měl p. ministr zamyslet nad platy ve svém resortu, tak určitě u hasičů. U nich totiž skutečně platí to heslo : "Pomáhat a chránit."

 A taky si myslím, že oblíbený šéf je začátek konce. On tam není od toho, aby chválil a oceňoval všechny okolo jenom proto, že prostě odvádějí svoji práci. A to, že nejsou peníze, není přeci žádná novinka. Za to asi těžko může John, takže celkem chápu jeho slova, ať odboráři směřují protesty na vládu. Tam sedí ti moudří, kteří to dovedli tam, kde teďka všichni jsme! Policajti chtějí prostě jenom využít situace, která nastala okolo lékařů. Je spíš smutné, že všichni dospěli k tomu, že bez nátlakových akcí se nedá změnit vůbec nic a jsem jenom zvědav, kdo bude další ve frontě.

 Již zmíněné heslo "Pomáhat a chránit" by si měla vzít za své skutečně spíše vláda. Zatím to totiž dle výsledků vypadá více na "Rozkrádat a tunelovat!"

 P.S.: A ještě k tomu nasazování života ve službě. No, ono mi připadá, že je dneska nebezpečnější chodit po ulici bez uniformy než v ní. Když vidím stoupající množství přepadení, krádeží, znásilnění a vražd nebo i žhářství, tak i za tohle může dle odborů John?

Autor: Roman Košťál | středa 16.2.2011 9:31 | karma článku: 25,08 | přečteno: 1402x