Otevřený dopis p.Karolíně Peake

 Možná jste měla při odchodu z VV čestné úmysly. Možná... Spí se vám dobře při současném prosazování "demokratických" praktik? Pakliže ano, tak nastal čas budíčku. Vzbuďte se a začněte něco dělat!

 Pakliže vám z principu nejde o vládní koryta (aspoň jste to tak prezentovala), tak by bylo asi opravdu dobré, postavit se k těm nechutným záležitostem čelem. Vám, co by vicepremiérce pro boj s korupcí příjde normální to, co se událo kolem odvolání p.Lessyho? Když pominu fakt, že jste zůstala ve vládě jenom díky zběhnutí ze strany VV, které vám vůbec ten kariérní postup umožnily, tak by pro vás určitě mělo být důležité, ukázat i nějakou vůli bojovat proti zavedeným, nechutným praktikám, které znovu vypluly na povrch v souvislosti s odvoláním p.Lessyho. I když tady měl možná, nebo spíš určitě, daleko větší zájem p.Kalousek a je hodně zajímavé už to, že po jeho až hysterické obhajobě p.Parkanové a potažmo vlastně svých vlastních standardů, se vůbec nijak nevyjádřil k té rošádě. Trochu divné... Když vezmu v potaz jeho narážky o tom, že budou všichni odstíháni (a ono se ukazuje, že taky ano), tak mi to začíná zavánět vším možným, ale určitě ne demokracií. To, že už někteří z policistů dostali výhružné SMS vám taky přijde OK? Asi jsem si nevšiml, ale my už jsme v Bělorusku?

 Pakliže aspoň trochu chcete zlegalizovat svojí účast v téhle ekipě, bylo by asi už opravdu na čase bouchnout svojí šlechtěnou pěstičkou do stolu a zařvat, " Tak dost!" Možná, by vaše platforma na bázi sci-fi s necelou stovkou členů, získala aspoň nějakou úctu. Já jsem asi ten poslední, kdo může posuzovat nakolik byl p.Lessy tím pravým, ale jedno vím jistě. Nebyl to nějaký těžký myslitel, ale spíš takový " Marcel z malého města", který si celkem dobře odváděl svou běžnou práci. A asi až moc dobře. Proč a komu vadil, si můžu myslet, ale tvrdit ne. Zástupné důvody pro jeho odvolání jsou k smíchu, stejně jako u p. Pospíšila. Možná, a bylo by to fajn, byste s tím mohla a měla udělat něco vy. Nebo tam sedíte jenom jako hlasovací mašina? To by byla dost drahá sranda.

 Apeluji na vás, aby jste se k tomu postavila jinak, než je bohužel už běžným standardem u posametových vlád. Zkuste si znovu přeříkat ta vznešená moudra, za které jste se vůbec do té sněmovny dostala a připomenout skutečným lidem a ne LIDEM, že máte nějaké zásady. A kdy jindy, než teď? Pospíšil, Lessy, kdo bude další? Vždyť i p.Klaus dal včera svým vyjádřením této vládě vlastně "polibek smrti." Tyhle partaje už se ani nesnaží o nějaký předvolební obraz. Hraje to na pohled spíš dojem, že je lepší prohrát volby, než hrát karty s Ráthem. A silná slova ze strany ČSSD byla jenom pouhým teatrálním gestem, které se od opozice čeká. Jenom chtějí posílit své pozice v boji o voliče nebo spíše ovce. Oni nejsou jiní a chovali by se úplně stejně. Lidé nejsou až tak hloupí a cítí tu špínu čím dál víc.

 Asi jsem fakt naivní, ale ve své době jsem opravdu chtěl věřit, že" Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí!" Pan Havel mi promine... Člověk by měl věřit, že existují i jiné hodnoty než pouze "avanti hamty - ať mám vic než tamti!"

 Přeji pěkný den.

Autor: Roman Košťál | čtvrtek 30.8.2012 10:45 | karma článku: 32,24 | přečteno: 1870x