Něco je blbě II.

 "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí!"... No, možná někdy ano, ale občas si holt musí vytrpět třeba ránu mačetou po palici.  Od vrahů k hrdinům aneb paradoxy pohledu na Mašíny. Dočká se "svatořečení" i norský magor?

  Mám to v životě zatím zhruba půl na půl. Půlku života jsem prožil v "totáči" a druhou zatím proplouvám naší "demokracií". V době sametovky jsem byl rád, že přicházejí změny a konečně zažijeme "pravou svobodu", ale s odstupem času musím upřímně přiznat, že tak nějak se mi ten vývoj ve společnosti začíná zajídat. Ale rozhodně to neznamená, že bych toužil po návratu! Spíš mi chybí pocit normálnosti. Pocit, že věci kolem nás fungují tak, jak mají. Prostě normálně.

  Za totáče jsem neměl strach vyjít v noci ven nebo jít třeba na pivo. A dnes? Pakliže nespadnu do neosvětlené díry od kanálu, ze které někdo elegantně odstranil víko a přemístil jej do sběrných surovin, tak můžu mluvit o štěstí. Když mě na přechodu nesmekne nějakej ožralka popřípadě feťák, tak je to taky super a když cestou nedostanu ani jednou přes hubu, tak to už je jako jackpot! Jinými slovy, pocit bezpečí vypadá  kapánek jinak. O policajta dnes zavadíte leda když vám měří  rychlost na nějakém "šikovném" místě, ale na pochůzce těžko. A jak to vypadá, tak už ani za bílého dne to není žádná hitparáda.

 Všechno souvisí se vším a mám dojem, že tak, jak se rozevírají nůžky ve společnosti při sortování na chudé a bohaté, tak zrovna tak se hromadí a zvětšují problémy s kriminalitou všeho druhu. A lepší to jen tak při plánovaném snižování výdajů na policii asi nebude.

 Kam jsme pod vedením těch všech pravo-levých vlád došli začíná být alarmující a kam nás žene "vláda rozpočtové odpovědnosti" to už může být velký průšvih! A když jsem u té vlády, tak rozhodně nevěřím tomu, že někdo, kdo nosí na tričku nápis "Kokot Mirek", má morálku nastavenou tak, aby ho nastartoval Bátorův výrok na adresu knížete. Toho knížete, který sám nazývá koaliční partnery jako PAKA! Za tím je určitě něco jiného...

 A tak moudrost a kompetentnost současné vládní koalice zatím mimo spory o "stařečka a pazdeří" vyvrcholila úvahami zda neocenit bratry Mašíny! Udělat z vrahů bojovníky s komunismem?! Tak, to už je jenom taková třešnička na dortu. Ten norský magor  má vlastně smůlu, že není čech, možná by se taky dočkal. Já vůbec nechci polemizovat zda je to správně tak nebo tak, ale pro mě prostě vrah zůstane vrahem i kdyby dostal těch medalií třeba deset!

 Něco je blbě...

Autor: Roman Košťál | pátek 19.8.2011 9:40 | karma článku: 24,21 | přečteno: 2104x