Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevíte prosím, jak lze článku přidělit anti-karmu? Anti-karmu za to šíření evidentních lží, za tu podivnou ztrátou paměti... :o)

Jo, jsem sice také vědom chyb transformace, že se asi mohlo privatizovat bez pověstného "zhasnutí světel". Že se měla více posílit hospodářská kriminálka a pozavírat hned v úvodu pár podvodníků, aby ostatní podvodníci dostali strach. A vím, že se mělo počkat na legislativu.

Ale také vím, že jakékoliv zdržení v privatizaci by způsobovalo rozkrádání státního majetku ještě více, než jak tomu bylo touto cestou. 

Vím také že se sice krade a korumpuje, ale že se stejně tak moc kradlo i za komunistů, jen se o tom psát nesmělo (popř. se vůbec nesmělo podnikat.) A tehdejší heslo bylo známé a dokonce všeobecně uznávané: "kdo nekrade, okrádá rodinu"!

..A vím také, že už nikdy v životě nebudu klidně stát na banány, ale také nebudu nikdy klidně stát v 6 hodin ráno frontu na maso, v poledne frontu na toaletní potřeby, ve čtvrtek odpoledne frontu na knihy, které prošli bolševickou cenzurou. 

Nikdy již nebudu potají v sobotu dopoledne stát v Petřínských sadech na zakázané burze s LP deskami, abych si mohl alespoň "prohlédnout" obaly LP slavných kapel světové popové hudby, když už jsem neměl šanci dát za jedno LP celý týdenní plat. Nebudu se už nikdy klidně dívat na to, jak nás tady drží komunisti v hrsti za pomoci okupačních tanků ze SSSR.  Nebudu už nikdy volit ty kandidáty "Národní fronty", kteří předtím prošli schválením výborem komunisté strany! Nebudu muset již v únoru obíhat úředníky pro získání deseti podpisů .. od tajemníka uličního výboru, předsedu ROH až po svého nadřízeného, abych dostal svolení si požádat o možnost o prázdninách vyjet do kapitalistické ciziny.. s tím, že se bolševické panstvo ani neobtěžovalo odpovědět.. jak jinak.. že se moje žádost zamítá! A když se mi to tady nebude líbit, nebudu se bát odejít.. protože mě nikdo na hranicích nebude střílet do zad! Ale mě se to tady i přes ty dnešní chyby líbí! Hodně se toho tady zlepšilo!

14 0
možnosti

M42í41l30a 45Š53u94l30a

21. 10. 2013 15:44

.. Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem. .. :-)

3 0
možnosti

...mi někdo pomůže...když si vzpomenu, jak třeba mojí babičce ten slavný systém "pomohl", když měla postižené dítě...umístili to dítě do ústavu 600km od babiččina domova, pak už "jen" 300km, do lesa nedostupného v létě, natož v zimě...nemůžu souhlasit ani s tím, že dnešní systém nedává nic lidem, kteří nechtějí nic než v klidu žít...vsadím se, že ona paní,co si stěžovala, má určitě mobil a počítač s připojením k internetu. A že byla určo na dovče v Chorvatsku. Když psala mail, tak k němu přístup má...chtělo by to fakt nějaké to cestování v čase, tyhle lidi poslat zpět o 30 let dřív a pak se zeptat, jestli se jim opravdu, ale opravdu víc líbilo tehdy než teď...

5 0
možnosti

myslíte, že moje babička měla v době, kdy byla v JZD r.56  přístup k INTERNETU ?

1 1
možnosti
Foto

"Nebylo nam dobre v Egypte, u hrncu s masem..." nebo podobne spilali Hebrejci Mojzisovi. "Z otroctvi jsi nas vyvedl jen proto abysme zde v pousti posli?" Clovek co si mysli ze se o nej pan postara kdyz bude dobre slouzit od nej semtam kost nebo banan dostane, ale v 99% pripadu se pan postara predevsim o sebe a ty plany co pripravi pro tebe nic moc nebudou. Pokud je snesitelna sluzba vse po cem nekdo touzi, budiz - ale v zemich kde se nedari svobode se nedari ani slusnosti, talentum a kapitalu (lidskemu a financnimu). Tyto prvky pujdou tam kde jsou vitane a chranene. Skoda ze chce narod zase podobnou lekci s prirudkou vladou opakovat.

3 0
možnosti

Komunisty volit nebudu, staré časy ať zůstanou tam, kde jsou.I s banánama.

12 1
možnosti
Foto

J50a65n 21P61r75a77ž26á32k

21. 10. 2013 12:20

RvZa prve typický příklad idealizace - na tom, co bylo dřív vnímáme jen to dobré, to špatné je zapomenuto. Za druhé typický případ teorie výběru - stačí pár kauz, notně podporovaných médii, a hned kradou úplně všichni. Oboje na lidi dost zabírá, bohužel:-(

13 0
možnosti
Foto

Bohužel, mám pocit, že těch ,,posledních" možností už měla každá z vládnoucích stran, ať už z kterékoliv strany spektra, dost na to, aby dokázala, že je možné ji brát vážně...

2 0
možnosti
Foto

Jen tak na okraj: proč nejsou důchodci na západ od nás ve stejné situaci? Nespořili si oni na přilepšený důchod? Neukládal stát povinné sociální pojištění v reálných cenách dlouhá desetiletí, aby je i v  zhruba reálných hodnotách vracel zpět?

Takže odpověď těm, co naříkají nad životní úrovní slabších je ta, že tzv. socialismus je bral všechny na hůl, nejen ve mzdách, ale i v hodnotách sociálního pojištění, které bylo nastavené na důchody pod 2000 Kč. Tady je výsledek. Kdyby stát vycházel z nastavení před 20 lety, tak dnes se důchodci musí spokojit zase jen s dvěma-třemi tisíci + něco za posledních 20 let.

MOje babička pobírala v 60. letech důchod něco kolem 300 Kč + vdovský důchod a bez vedlejší práce a záhumenku by moc nevyžila a to si prosím platila pojištění už před válkou, ale komunistické hospodaření jí o všechno připravilo.

A teď nám zase Filip blábolí cosi o lepších zítřcích.

11 0
možnosti

Vy mlžite, 1) Komunisté nomohou Mnichov a za vznik Protekorátu, od čehož se pak odvíjelo všechno ostatní.

2) Téměř nevěřím, že babička jako zemědělec byla pojištěná, to spíše si spořila na důchod, ale v tom případě přišla o ty peníze už v. r. 1945 ve formě vázaných vkladů (jako můj pradědeček).

3) Zákon o národním pojištění v r.1948 byl přijímán sice po únoru 1948, který zavedl průběžný systém, ale šlo o všenárodní shodu (i Milada Horáková s ním souhlasila).

0 3
možnosti
Foto

Myslím, že jste se dopustil, nikoli jako jediný, omylu. V. Klaus nedostal ocenění za boj

s komunismem, i když rozumím, proč ta formulace k téhle nepřesnosti svádí. Ale jinak s vámi souhlasím a rozumím i té "argumentační nouzi", kterou jste pojmenoval.

Mně osobně znepokojují slova ve smyslu, že toho pozitivního je přeci jen víc. To je sakra chmůrný výsledek po těch letech. A navíc na namydlené skluzavce. :-(R^

2 0
možnosti
Foto

já ne, současnost mě štve, ale za komouše bych ani tuhle kleptokracii nevyměnil

18 0
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik