Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když politici hrají čáru

 Když jsem zaznamenal pokus o jakousi omluvu ze strany paní Němcové (ODS), za trafiky pro pány Šnajdra, Fuksu a Vondru, napadlo mi, že to snad ani nemůže myslet vážně. Skutečně, buď máme politiky podprůměrně inteligentní nebo lumpy... A bojím se, že hloupí nejsou.

 Může tohle paní Němcová vůbec myslet vážně? Ona není nějakou figurkou z Horní Dolní! Ona se již sakra dlouho podílí na politice z dílny ODS na té nejvyšší úrovni a má tam i nějaké slovo. To není jenom nějaký alibistický výkřik, tohle už je v podstatě konstatování a potrvzení faktu, že prostě současná politika v podání ODS a koaliční symfonie, je obrovská tragikomedie!

 Ať se na mne nikdo nezlobí, ale politika, kdysi silné pravicové strany, je už jen čistý klientelismus, kde sebereflexe naprosto absentuje. Jak proboha chce Němcová omluvit fakt, že členové její vlastní strany vekslují už zcela naprosto veřejně? Vždyť, to co nyní provádí ODS, už ani kinedryl neutáhne.

 Přijmout omluvu od někoho, kdo se na tom veřejném blivajzu podílí už tak dlouho, to mi přijde, jako kdyby se Hitler omluvil židům, nebo Gottwald politickým vězňům. Prostě, totální úlet. ODS by si už hlavně měla sama sobě přiznat, že s předsedou typu Nečase, to je prostě naprostý propadák. Na co ta strana čeká? Až bude naprosto nevolitelná? Každý soudný vidí, že Nečas je jen pouhá loutka v rukou Kalouska. Kdo to vidět chce, ten to vidí a kdo ne, to už je diagnóza. Nic víc...

 Jak se může omlouvat člověk v tak vysoké funkci za něco, co omluvitelné zkrátka není? Klientelismus, trafiky, to není něco, co by bylo teď. To je průvodní jev politiky za posledních 23 let. V tomhle jedou všichni ti dobrodinci, co se nám stále snaží namlouvat, že pracují pro blaho nás všech. Ne, ve skutečnosti nás ovládá parta veksláků, která si s vědomostmi získanými od samého startu posametového vývoje, rozparcelovala území. Jeden velký veksl, na úkor nás všech.

 Když mám nějak reagovat na výzvu paní Němcové, tak mi napadá jediné slovo: Alibismus. Naopak, pakliže bych měl nějakým stylem okomentovat výroky a iniciativy p. Janečka, tak za sebe říkám: Naděje! Ne proto, že bych s ním souhlasil ve všem. Ale proto, že má jednu obrovskou pravdu. Pakliže chceme jako společnost, něco udělat s tím marastem, tak se taky jako společnost musíme chovat. Ve finále to znamená, spojit se! Protože právě to, že se těm porevolučním vekslákům podařilo společnost rozdělit, je náš současný největší problém. Naději vidím právě v lidech jako je Janeček, neboť on to určitě pro peníze nedělá. To je šance, která může přinést pozitivní změnu. Ač nesuhlasím se spoustou věcí, navrhovanou třeba zrovna lidmi kolem p.Janečka, tak celková myšlenka je správná a měla by být akceptovatelná většinou společnosti.

 Ono ani tak nejde o to, zda je u vesla zrovna levice, či pravice. On by tam měl hlavně být zdravý rozum a veřejný zájem. A to už tady tedy hodně dlouho nevidím... ODS je teď asi tak nějak out a nikdo se tomu nemůže příliš divit, ale zrovna tak si nemyslím, že by nás spasila ČSSD. To už nám více dala účast ve sněmovně třeba VV, které sice můžou vypadat navenek hodně profláknutí, ale ve své podstatě přinesly oživení takové, jako už dlouho žádná z těch etablovaných stran.

 Má určitě smysl podpořit někoho nového. Horší to totiž asi těžko může být. Já fakt nechci poslouchat trapné omluvy od někoho, kdo se na tom celou dobu podílí. Proto si myslím, že bychom možná měli registrovat snahu p.Janečka. Možná není Mesiáš, ale ... A vím, že se vyrojí spousta argumentů ve stylu: Janeček a Žito. S tím počítám. Jen si tak říkám, čím nás mohou překvapit ty zavedené partaje? Obávám se, že už ničím, aspoň tedy v pozitivním smyslu. Janečkova idea o sjednocení společnosti je správná, ale ve světle prezidenstké volby a hysterii s ní spojené se obávám, že je to asi trochu sci-fi. I tak to stojí za pokus a já osobně fandím všemu, co má aspoň nějakou naději na pozitivní změnu.

 No, aspoň v něčem má paní Němcová pravdu, když tvrdí, že tohle je už za čárou. Je, ovšem už o hodně delší dobu, než jí zmíňované trafiky posledních "čestňáků".... Tu "čáru" nám tady politici, ve spojení kolibříků a mazánků, hrají už zatraceně dlouho.

 Přeji pěkný den.

 

 

 

Autor: Roman Košťál | čtvrtek 7.2.2013 9:37 | karma článku: 24,99 | přečteno: 804x
  • Další články autora

Roman Košťál

Přibývá nakažených... A Vojtěch má asi dovču

Divná doba... Nakažených je hafo, ale Vojtěchovi asi došly roušky, tak nějak zmizel. No, máme chytrou IQ karanténu, máme Prymulu a Maďara a hlavně virus vlastně už není... Jo, ještě bych zapoměl na tu tetu z Prahy.

15.8.2020 v 20:07 | Karma: 26,20 | Přečteno: 1005x | Diskuse| Společnost

Roman Košťál

Házet špínu na hasiče, je něco neskutečného...

Přijeli pomoct někomu a někam. Nikdy neví, co je čeká, ale jdou do toho. Já se jim klaním a děkuji, že jsou.

9.8.2020 v 19:26 | Karma: 40,26 | Přečteno: 1779x | Diskuse| Společnost

Roman Košťál

Hamáček v parku...

Pan Hamáček hájí otevření hobby kšeftů tím, že by se jinak lidé narvali do parků a bylo by to ještě horší. Tak nevím... Takovou pitomost jsem dlouho neslyšel. Bravo...

14.4.2020 v 14:14 | Karma: 25,80 | Přečteno: 865x | Diskuse| Společnost

Roman Košťál

Komunisti mají pořád jasno... Jo, oni podojí i kozla.

Komunisté mají vždycky své vidění světa. Je jim jedno, zda uškodí nebo pomohou. Soudruzi mají prostě nalajnovanou jedinou pravdu a ta je ta správná... Protože je jejich. A lidi? Těch je přeci hafo... (slušně řečeno)

2.4.2020 v 20:05 | Karma: 21,00 | Přečteno: 700x | Diskuse| Společnost

Roman Košťál

Osm hodin pro Kalouska...

Kam se hrabe Terminátor na Kalouska. Tenhle pán nám několik let dokazoval, jak se to má dělat, ale nemá dost. Dejte mu osm hodin a dá vám 40 miliard. Dejte mu ještě více času a dokáže nemožné.

25.3.2020 v 19:22 | Karma: 41,40 | Přečteno: 1790x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Rusko hlásí masivní útok ukrajinských dronů. Poničily i ropnou rafinerii

21. června 2024  7:08,  aktualizováno  7:30

Ruské ministerstvo obrany hlásí likvidaci 114 ukrajinských dronů nad anektovaným Krymem, Černým...

Už potřetí za měsíc. Severokorejští vojáci opět překročili linii s Jižní Koreou

21. června 2024  6:26

Severokorejští vojáci pracující v demilitarizované zóně ve čtvrtek znovu nakrátko překročili...

Na Ukrajině kvůli odstávkám dodávek vody hrozí žloutenka a cholera

21. června 2024  6:17

Kvůli výpadkům v dodávkách elektřiny způsobeným ruskými útoky hrozí na Ukrajině výskyt cholery a...

Poslanci rozhodnou o korespondenční volbě, je stanoven pevný čas hlasování

21. června 2024  5:23

Češi, kteří žijí, pracují či studují v zahraničí, nejspíš dostanou šanci při volbách poslat svůj...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2392x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik