Jsem také rdoušen, odpustí mi stát daně?

 Rozhodnutí Nejvyššího správního soudu je výsměchem a korunovací totálního zmaru. Neschopní politici odstartovali solární tuneláž občanů a soudy jsou už jen trapným divadlem hraničícím s absurditou. Heslo zní jasně: Je nutné chránit parazity, ať to stojí, co to stojí!

 Podle vyjádření NSS je nutné odpustit daň solárníkům, pro které by byla likvidační. Oni přeci chudáci vstoupili do hry v době, kdy byla pravidla nastavena jinak a tudíž je nutno ochránit jejich investice a to přesto, že onu změnu pravidel posvětil i ÚS. Takže, zhovadilost státu je legální, ale platí jen pro někoho.

 Víte, kdysi jsem založil rodinu. Byla nějak nastavena pravidla a já si spočítal, že musím vydělat tolik a tolik, abych byl schopen nějak to utáhnout. Od té doby se už nesčíselněkrát zvýšily ceny prakticky všeho na co si vzpomenu. Mnohonásobně se zvýšily všechny možné daně, přibyly poplatky, o kterých se mi ani nezdálo, ale ještě nikdy se nestalo, aby mi někdo odpustil aspoň jednu korunu.

 Jestliže jsou pro některé solárníky likvidační pravidla hry, které jim nastavil stát, tak zrovna tak mohu požadovat, aby i mě a vlastně všem byly odpuštěny nemravné poplatky na tento zdroj energie, které platíme všichni. Mohu se také spolehnout na NSS a doufat?

 Mohu doufat, že se nás zastane NSS třeba s ohledem na dopad moudrého kroku ČNB? Mohu argumentovat naprosto stejně jako solárníci. Rozhodnutí a změny pravidel během hry ze strany státu, jsou pro mne často likvidační a přesto to nikoho nezajímá, kdežto partě spekulantů se dostane zastání z horních pater našeho Absurdistánu.

 On mi vůbec tenhle spolek s hrdým názvem NSS, přijde zvláštní. Některá jeho rozhodnutí mi přijdou naprosto mimo rámec rozumu a spíš mám dojem, že snad byl vytvořen jaksi nad rámec zákona. Vždy, když je něco, co by selským rozumem mělo být postihnutelné, objeví se tahle parička a zákon je postaven do jakéhosi stínu. Možná by se měla tahle organizace hledačů a vykládačů "svatého práva" přejmenovat. Co takhle "Rovnák na ohejbák - RNO"? Nebo naopak...

 
Přeji pěkný den.

 

Autor: Roman Košťál | sobota 21.12.2013 17:38 | karma článku: 39,48 | přečteno: 1902x