Házet špínu na hasiče, je něco neskutečného...

Přijeli pomoct někomu a někam. Nikdy neví, co je čeká, ale jdou do toho. Já se jim klaním a děkuji, že jsou. 

 Co se stalo v Bohumíně, je jistě velké neštěstí. Chápu, že je to něco, co se neděje každý den. Ovšem reakce některých rádoby "odborníků", to je něco, co fakt nejsem schopen pojmout. Je neskutečně smutné, že v médiích dostanou prostor lidé, kteří sice nijak nepomohou, ale jinak ví naprosto vše..

 Nepolemizuji s tím, že má každý právo na názor, ale mám za to, že něco kritizovat, je daleko jednodušší, než něco skutečného udělat. Ne nadarmo se říká, že po bitvě je každý generál.

 Nechci se vyjadřovat k okolnostem onoho případu. Nevím o tom nic bližšího, tak asi tak. Ovšem je smutné, když vám někdo přijede pomoci a následně se stane terčem útoků sám. Oni přijeli pomoct, ne kecat!

 Je smutné, že je dnešní doba už tak za hranou. Policajti, hasiči, záchranáři. Ti všichni se stávají laciným terčem. Laciným terčem takových "kritiků", že z toho stojí rozum. Proč? Kvůli laciné sledovanosti a čtenosti nějakých médií?

 Nebudu a nechci rozebírat celou tu smutnou záležitost v Bohumíně. Stejně nic nezměním. Nehledám jakési pohnutky a vazby a zástupné důvody, jenom mi lidsky vadí, se otírat o někoho, kdo vám chce pomoct. Jasně, někdy to nedopadne třeba úplně růžově, ale to není o tom, jestli někdo chce, či ne. Jsou věci, které nikdo nevrátí, protože to prostě nejde. Jenže, potom je spíš se ptát po příčinách, ne plivat kolem.

 Za mě mají hasiči palec nahoru!

 

 RoK

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Košťál | neděle 9.8.2020 19:26 | karma článku: 40,26 | přečteno: 1779x
  • Další články autora

Roman Košťál

Hamáček v parku...

14.4.2020 v 14:14 | Karma: 25,80

Roman Košťál

Osm hodin pro Kalouska...

25.3.2020 v 19:22 | Karma: 41,40